.

Αρμοδιότητα της Β' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων είναι να προβάλει τα ευρήματα που έρχονται στο φως στις περιοχές ευθύνης της.

Πώς εξηγείται η κραυγαλέα αδιαφορία της κεντρικής και τοπικής εξουσίας προς την κομποστοποίηση και ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή;
Πρόκειται για μια λύση σχετικά φθηνή, που δεν έχει μεγάλο περιθώριο κέρδους για τους εργολάβους των σκουπιδιών και στηρίζεται στη συμμετοχή του κόσμου.

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

«Ο ΧΥΤΑ Γραμματικού είναι μία επένδυση που δεν εντάσσεται σε καμία ευρωπαϊκή κατεύθυνση και χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου με χρήματα των Ελλήνων πολιτών».


Ρένα Δούρου:Yποψήφια περιφερειάρχης


    Σκληρή κριτική στον απερχόμενο περιφερειάρχη Αττικής άσκησε η Ρένα Δούρου κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της πολιτικής του συνδυασμού της για τον κοινωνικό - οικολογικό μετασχηματισμό, την προστασία και την διαχείριση του περιβάλλοντος στην Περιφέρεια Αττικής.
     Την ώρα που ο απερχόμενος περιφερειάρχης βρίσκεται εκτεθειμένος για τις παραβάσεις που διαπίστωσε το Σώμα Επιθεωρητών Περιβάλλοντος όσον αφορά την κατασκευή του ΧΥΤΑ στο Γραμματικό, ο Γ. Σγουρός όχι μόνο δεν έκανε τίποτα όλα αυτά τα χρόνια ώστε να αποτρέψει ένα έργο άκρως επικίνδυνο για την υγεία των πολιτών και το περιβάλλον, αλλά αντιθέτως είναι σήμερα συνυπεύθυνος για την υλοποίηση μιας επένδυσης που δεν εντάσσεται σε καμία ευρωπαϊκή κατεύθυνση και χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου με χρήματα των Ελλήνων πολιτών.
     Η υποψήφια περιφερειάρχης σημείωσε ακόμη πως «τα ΜΜΕ αλλά και οι υποστηρικτές των μεγάλων εργολαβικών συμφερόντων επιχειρούν να συκοφαντήσουν την περιβαλλοντική προστασία εμφανίζοντάς τη δήθεν ως τροχοπέδη της ανάπτυξης. Ενίοτε επιχειρώντας να γελοιοποιήσουν σοβαρά επιχειρήματα υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος».

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Δεν μπορεί να επιβληθεί σε μια κοινωνία μεγαλύτερο κακό από τη μετατροπή του νόμου σε μέσο αρπαγής.

Το ειπε:



Frédéric Bastiat, 1801-1850, Γάλλος οικονομολόγος και κοινωνιολόγος


Ο Κλοντ Φρεντερίκ Μπαστιά (γαλλ. Claude Frédéric Bastiat, Μπαγιόν, 30 Ιουνίου 1801 – Ρώμη, 24 Δεκεμβρίου 1850) ήταν Γάλλος πολιτικός κι οικονομολόγος, θιασώτης του κλασικού φιλελευθερισμού και μέλος της γαλλικής βουλής. Πρωτοστάτησε στην ανάπτυξη της σημαντικής οικονομικής έννοιας του «κόστους ευκαιρίας», ενώ συνέγραψε την πολύτιμη «παραβολή της σπασμένης τζαμαρίας». Οι ιδέες του διαμόρφωσαν τη φιλελεύθερη και την αυστριακή σχολή σκέψης.

Το Κράτος είναι η εκτελεστική επιτροπή των μεγαλων συμφεροντων.



Για την κατασκευή ΧΥΤΑ και Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων , εφεξής θα απαιτείται έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας , όπως για έναν μαντρότοιχο λόγου χάρη.
 

φωτο:hellas-diaggeleas.blogspot.gr


Κατατέθηκε νομοσχέδιο με πολεοδομικές παρεμβάσεις

Τη νομιμοποίηση όλων των καταπατήσεων δημόσιων δασικών εκτάσεων που έγιναν πριν από το 1975, νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων βιομηχανιών, η δυνατότητα ανέγερσης ή επέκτασης βιομηχανιών μέσα σε προστατευόμενες περιοχές, η οικοδόμηση των «τυφλών» οικοπέδων είναι μερικές μόνο από τις δεκάδες «φωτογραφικές» διατάξεις που περιλαμβάνονται σε σχέδιο νόμου του απερχόμενου υφυπουργού Περιβάλλοντος Σταύρου Καλαφάτη, που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

Το σχέδιο νόμου με τίτλο «Διαδικασία οριοθέτησης και ρυθμίσεις θεμάτων για τα υδατορέματα - ρυθμίσεις της πολεοδομικής νομοθεσίας» είναι μια συρραφή ετερόκλητων ρυθμίσεων με κοινό παρονομαστή την παροχή εξαιρέσεων ή παρεκκλίσεων από την περιβαλλοντική ή πολεοδομική νομοθεσία. Πιο συγκεκριμένα μεταξυ αλλων:


Για την κατασκευή έργων ύδρευσης και αποχέτευσης δήμων, κατασκευή και λειτουργία ΧΥΤΑ ή σταθμών μεταφόρτωσης απορριμμάτων «δεν απαιτείται έκδοση άδειας, αλλά έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας».