.

Αρμοδιότητα της Β' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων είναι να προβάλει τα ευρήματα που έρχονται στο φως στις περιοχές ευθύνης της.

Πώς εξηγείται η κραυγαλέα αδιαφορία της κεντρικής και τοπικής εξουσίας προς την κομποστοποίηση και ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή;
Πρόκειται για μια λύση σχετικά φθηνή, που δεν έχει μεγάλο περιθώριο κέρδους για τους εργολάβους των σκουπιδιών και στηρίζεται στη συμμετοχή του κόσμου.

Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

ΚΚΕ (μ-λ):Ο αγώνας των κατοίκων πρέπει να συνεχιστεί!


Ο αγώνας συνεχίζεται!!! ΟΧΙ Χ.Υ.Τ.Α. – Χ.Υ.Τ.Υ. ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ!



antigeitonies.blogspot.com
24/7/2010

Ένα χρόνο πριν, η τότε κυβέρνηση της Ν.Δ., προχωρούσε, στην έναρξη των έργων δημιουργίας του λεγόμενου «Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων» (ΧΥΤΑ) στην περιοχή Μαύρο Βουνό του Γραμματικού. ‘Έργα, τα οποία «συνόδευαν», ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, που δεν δίστασαν να επιτεθούν με κλομπ, χημικά, χειροβομβίδες «κρότου – λάμψης», ενάντια στους κατοίκους (άντρες, γυναίκες, παιδιά, ακόμα και ηλικιωμένους) και να προχωρήσουν μάλιστα και σε συλλήψεις. Τέτοιες εντολές τους έδωσαν οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι. ‘Ετσι αντιμετώπιζαν τον δίκαιο αγώνα των κατοίκων, απέναντι στην υποβάθμιση της καθημερινής τους ζωής, των δραστηριοτήτων τους, της ίδιας τους, της επιβίωσης, που πέρα απ’ την περιβαλλοντική καταστροφή, τη μόλυνση του αέρα και του υδροφόρου ορίζοντα, με σοβαρές συνέπειες σ’ ολόκληρη τη Βορειοανατολική Αττική, θα επιφέρει η δημιουργία της χωματερής, είτε ονομάζεται «Χ.Υ.Τ.Α.» είτε «Χ.Υ.Τ.Υ.».
Σήμερα, και μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του περσινού Αυγούστου και την κυβερνητική αλλαγή, η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. δηλώνει αποφασισμένη να προχωρήσει στην εγκατάσταση του Χ.Υ.Τ.Α. στο Γραμματικό «παρά τις αντιδράσεις» (δηλώσεις Υφυπουργού Εσωτερικών, Ντόλιου), αλλά και στην Κερατέα. Βέβαια «τίποτα δεν έχει αλλάξει και τίποτα δεν είναι όπως παλιά»! Η πρόθεση αυτή, μιας κυβέρνησης που πολύ γοργά έδειξε το πραγματικό σκληρό αντιλαϊκό της πρόσωπο, δρομολογείται μέσα στο πλαίσιο της νέας επίθεσης απέναντι σε δικαιώματα και κατακτήσεις ολόκληρου αιώνα για το λαό μας, για τους εργαζόμενους, για τη νεολαία, για τους κατοίκους των περιοχών που «υποβαθμίζονται» καθημερινά. ‘Ετσι επιτάσσουν τα νέα αφεντικά του Δ.Ν.Τ. και της «τρόικας» που, στο όνομα των χρεών, και του «ξεπεράσματος» (δηλαδή του... φορτώματος) της κρίσης, ενός πέρα για πέρα σάπιου και εκμεταλλευτικού συστήματος, επιδιώκουν να μην αφήσουν τίποτα όρθιο, όσον αφορά τις κατακτήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στην ασφάλιση, στις εργασιακές σχέσεις, στο δικαίωμα στη δουλειά, στην παιδεία, στην ίδια τη ζωή του λαού! Την ίδια στιγμή, με τον «Καλλικράτη», ανοίγουν το δρόμο σε μαζικές απολύσεις, αλλά και σε ακόμα μεγαλύτερη «συγκεντροποίηση» (μέχρι... θανάτου) της λεγόμενης «τοπικής (!!!) αυτοδιοίκησης», συνενώνοντας δήμους και κοινότητες, που δε συνένωσε ο «Καποδίστριας».
Προχθές, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αντιμετώπισε με ΜΑΤ και προσαγωγές, τους κατοίκους του Ελληνικού Ιωαννίνων, που αγωνίζονται να μην εγκατασταθεί Χ.Υ.Τ.Α. στο χωριό τους. Με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζουν και τους απεργούς και τη νεολαία. Αλλά και τους κατοίκους του Γραμματικού...
Ο αγώνας των κατοίκων πρέπει να συνεχιστεί! Μέσα από λαϊκές συνελεύσεις, επιτροπές αγώνα, επίμονες κινητοποιήσεις, εκδηλώσεις, συντονισμό και με άλλους αγωνιζόμενους κατοίκους που αντιμετωπίζουν τα ίδια ή παρόμοια προβλήματα, τα οποία γεννά η ίδια πολιτική, να πάρουν τους αγώνες στα χέρια τους και να πετύχουν νίκη!
Έξω οι χωματερές απ’ όλες τις κατοικημένες περιοχές!
Η απάντηση βρίσκεται στον επίμονο, μαζικό και δίκαιο αγώνα των κατοίκων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου