.

Αρμοδιότητα της Β' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων είναι να προβάλει τα ευρήματα που έρχονται στο φως στις περιοχές ευθύνης της.

Πώς εξηγείται η κραυγαλέα αδιαφορία της κεντρικής και τοπικής εξουσίας προς την κομποστοποίηση και ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή;
Πρόκειται για μια λύση σχετικά φθηνή, που δεν έχει μεγάλο περιθώριο κέρδους για τους εργολάβους των σκουπιδιών και στηρίζεται στη συμμετοχή του κόσμου.

Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2014

Το Κράτος είναι η εκτελεστική επιτροπή των μεγαλων συμφεροντων.Για την κατασκευή ΧΥΤΑ και Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων , εφεξής θα απαιτείται έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας , όπως για έναν μαντρότοιχο λόγου χάρη.
 

φωτο:hellas-diaggeleas.blogspot.gr


Κατατέθηκε νομοσχέδιο με πολεοδομικές παρεμβάσεις

Τη νομιμοποίηση όλων των καταπατήσεων δημόσιων δασικών εκτάσεων που έγιναν πριν από το 1975, νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων βιομηχανιών, η δυνατότητα ανέγερσης ή επέκτασης βιομηχανιών μέσα σε προστατευόμενες περιοχές, η οικοδόμηση των «τυφλών» οικοπέδων είναι μερικές μόνο από τις δεκάδες «φωτογραφικές» διατάξεις που περιλαμβάνονται σε σχέδιο νόμου του απερχόμενου υφυπουργού Περιβάλλοντος Σταύρου Καλαφάτη, που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

Το σχέδιο νόμου με τίτλο «Διαδικασία οριοθέτησης και ρυθμίσεις θεμάτων για τα υδατορέματα - ρυθμίσεις της πολεοδομικής νομοθεσίας» είναι μια συρραφή ετερόκλητων ρυθμίσεων με κοινό παρονομαστή την παροχή εξαιρέσεων ή παρεκκλίσεων από την περιβαλλοντική ή πολεοδομική νομοθεσία. Πιο συγκεκριμένα μεταξυ αλλων:


Για την κατασκευή έργων ύδρευσης και αποχέτευσης δήμων, κατασκευή και λειτουργία ΧΥΤΑ ή σταθμών μεταφόρτωσης απορριμμάτων «δεν απαιτείται έκδοση άδειας, αλλά έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας».
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου