.

Αρμοδιότητα της Β' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων είναι να προβάλει τα ευρήματα που έρχονται στο φως στις περιοχές ευθύνης της.

Πώς εξηγείται η κραυγαλέα αδιαφορία της κεντρικής και τοπικής εξουσίας προς την κομποστοποίηση και ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή;
Πρόκειται για μια λύση σχετικά φθηνή, που δεν έχει μεγάλο περιθώριο κέρδους για τους εργολάβους των σκουπιδιών και στηρίζεται στη συμμετοχή του κόσμου.

Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014

«Ο ΧΥΤΑ Γραμματικού είναι μία επένδυση που δεν εντάσσεται σε καμία ευρωπαϊκή κατεύθυνση και χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου με χρήματα των Ελλήνων πολιτών».


Ρένα Δούρου:Yποψήφια περιφερειάρχης


    Σκληρή κριτική στον απερχόμενο περιφερειάρχη Αττικής άσκησε η Ρένα Δούρου κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της πολιτικής του συνδυασμού της για τον κοινωνικό - οικολογικό μετασχηματισμό, την προστασία και την διαχείριση του περιβάλλοντος στην Περιφέρεια Αττικής.
     Την ώρα που ο απερχόμενος περιφερειάρχης βρίσκεται εκτεθειμένος για τις παραβάσεις που διαπίστωσε το Σώμα Επιθεωρητών Περιβάλλοντος όσον αφορά την κατασκευή του ΧΥΤΑ στο Γραμματικό, ο Γ. Σγουρός όχι μόνο δεν έκανε τίποτα όλα αυτά τα χρόνια ώστε να αποτρέψει ένα έργο άκρως επικίνδυνο για την υγεία των πολιτών και το περιβάλλον, αλλά αντιθέτως είναι σήμερα συνυπεύθυνος για την υλοποίηση μιας επένδυσης που δεν εντάσσεται σε καμία ευρωπαϊκή κατεύθυνση και χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου με χρήματα των Ελλήνων πολιτών.
     Η υποψήφια περιφερειάρχης σημείωσε ακόμη πως «τα ΜΜΕ αλλά και οι υποστηρικτές των μεγάλων εργολαβικών συμφερόντων επιχειρούν να συκοφαντήσουν την περιβαλλοντική προστασία εμφανίζοντάς τη δήθεν ως τροχοπέδη της ανάπτυξης. Ενίοτε επιχειρώντας να γελοιοποιήσουν σοβαρά επιχειρήματα υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου