.

Αρμοδιότητα της Β' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων είναι να προβάλει τα ευρήματα που έρχονται στο φως στις περιοχές ευθύνης της.

Πώς εξηγείται η κραυγαλέα αδιαφορία της κεντρικής και τοπικής εξουσίας προς την κομποστοποίηση και ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή;
Πρόκειται για μια λύση σχετικά φθηνή, που δεν έχει μεγάλο περιθώριο κέρδους για τους εργολάβους των σκουπιδιών και στηρίζεται στη συμμετοχή του κόσμου.

Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2011

Εκρηκτικό το πρόβλημα της διαχείρισης απορριμμάτων στην Αττική

ΤΗΝ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΖΗΤΑ Ο ΑΛΑΒΑΝΟΣ
Την κατεπείγουσα σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα συζήτησης το πρόβλημα διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική ζητάει ο Αλέκος Αλαβάνος με επιστολή του τη Δευτέρα προς τον περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό.

Ο κ. Αλαβάνος αναφέρει στην επιστολή του ότι «οι συνεχείς και δίκαιες, κινητοποιήσεις στην...

Κερατέα, η αναταραχή των κατοίκων στο Γραμματικό και όλη την περιοχή του Μαραθώνα, τα βουνά σκουπιδιών στην Αθήνα που έχουν μετατρέψει δρόμους σε χωματερές, οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων της Αυτοδιοίκησης στην καθαριότητα, τα προωθούμενα σχέδια ιδιωτικοποιήσεων από την κυβέρνηση στη συλλογή και διαχείριση απορριμμάτων φέρνουν το θέμα των απορριμμάτων, με εκρηκτικό τρόπο, και από πολλές πλευρές στην επιφάνεια».

Στην επιστολή του προς τον κ. Σγουρό, ο κ. Αλαβάνος τονίζει ότι «για να μην υποβαθμιστεί πριν τη γέννησή του το Περιφερειακό Συμβούλιο σε ένα γραφειοκρατικό άλλοθι για ειλημμένες κυβερνητικές αποφάσεις και για τα μεγάλα συμφέροντα, σας ζητώ την κατεπείγουσα σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα το εκρηκτικό πρόβλημα της διαχείρισης απορριμμάτων στην Αττική».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου