.

Αρμοδιότητα της Β' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων είναι να προβάλει τα ευρήματα που έρχονται στο φως στις περιοχές ευθύνης της.

Πώς εξηγείται η κραυγαλέα αδιαφορία της κεντρικής και τοπικής εξουσίας προς την κομποστοποίηση και ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή;
Πρόκειται για μια λύση σχετικά φθηνή, που δεν έχει μεγάλο περιθώριο κέρδους για τους εργολάβους των σκουπιδιών και στηρίζεται στη συμμετοχή του κόσμου.

Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Σκάνδαλο 3 δισ με τα σκουπίδια ξεσκέπασε η Μπιρμπίλη.

Το σφυροκόπημα των επιχειρηματικών ομίλων προς την Υπουργό περιβάλλοντος κ। Ντίνα Μπιρμπίλη για την μεγάλη μπίζνα της διαχείρισης των σκουπιδιών στην Αττική έχει ξεκινήσει από καιρό , παρά το γεγονός ότι εκείνη δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά της। Όσο μάλιστα πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι, όλο και περισσότερο χάνεται ο στόχος να προκηρυχθεί ο σχετικός διαγωνισμός μέσα στον Μάιο. Πού βρίσκονται άραγε τα τεύχη δημοπράτησης που έχει στείλει ο ΕΣΔΚΝΑ (ο φορέας που διαχειρίζεται τα σκουπίδια του λεκανοπεδίου )στο υπουργείο εδώ και τρεις μήνες για τα δύο από τα τέσσερα εργοστάσια ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων; Στην αγορά έχουν αρχίσει να ψιθυρίζουν ότι η Τίνα έχει κάτι μυριστεί με τις φωτογραφικές διατάξεις για τις μονάδες-χρυσωρυχείο των 3 δις ευρω και αποφάσισε να πάρει τον διαγωνισμό από τον αμαρτωλό ΕΣΔΚΝΑ που είχε ευλογήσει ο πρώην υφυπουργός εσωτερικών κ. Θανάσης Νάκος και να τον δώσει στην περιφέρεια Αττικής. Οι κακές γλώσσες που είναι πολύ καλά ενημερωμένες επιμένουν για το σκανδαλώδες των τευχών δημοπράτησης και υποστηρίζουν ότι ευνοούν συγκεκριμένες τεχνολογίες και ομίλους. Ως παράδειγμα αναφέρουν διάταξη του διαγωνισμού , σύμφωνα με την οποία ο ανάδοχος των εργοστασίων θα πρέπει να διαθέτει αποδεδειγμένα λύση για την καύση του RDF (υπολείμματα μηχανικής ανακύκλωσης απορριμμάτων) και αν σκοπεύει να κάψει ο ίδιος το υλικό σε εργοστάσιο ενεργειακής αξιοποίησης , τότε θα πρέπει να έχει ξεκινήσει διαδικασία αδειοδότησης! Με απλά λόγια φαίνεται να μιλάμε για φωτογραφικό διαγωνισμό και βάζει από την πίσω πόρτα την δαιμονοποιημένη καύση των απορριμμάτων την οποία μόνο μια εταιρεία πληροί τα προσόντα για να διεκδικήσει. Αξιοσημείωτη ακόμη μια λεπτομέρεια . Πρόσφατα ο ίδιος ο όμιλος υπέγραψε συμπληρωματική σύμβαση 17 εκατ. ευρω με τον ΕΣΔΚΝΑ για την επέκταση της χωματερής στη ΦΥΛΗ , όταν στην αγορά οι εταιρείες σφάζονται ακόμη και για έργα μερικών χιλιάδων ευρω.
Εφημερίδα πρώτο θέμα 11/4/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου