.

Αρμοδιότητα της Β' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων είναι να προβάλει τα ευρήματα που έρχονται στο φως στις περιοχές ευθύνης της.

Πώς εξηγείται η κραυγαλέα αδιαφορία της κεντρικής και τοπικής εξουσίας προς την κομποστοποίηση και ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή;
Πρόκειται για μια λύση σχετικά φθηνή, που δεν έχει μεγάλο περιθώριο κέρδους για τους εργολάβους των σκουπιδιών και στηρίζεται στη συμμετοχή του κόσμου.

Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Η ανακύκλωση στο Γραμματικό.

Καλησπέρα σας,

Αυτό φωνάζουμε τόσο καιρό. Φανταστείτε το Γραμματικό να είχε καταφέρει τόσα χρόνια να κάνει σωστή ανακύκλωση και κομποστοποίηση. Φανταστείτε την απήχηση που θα είχαν τα λόγια του εκάστοτε Προέδρου και πόσο μάλιστα στη συνέχεια οι Δήμαρχοι και οι Κοινοτάρχες των όμορων Δήμων και Κοινοτήτων. Φανταστείτε δηλαδή η Κοινότητα Γραμματικού να είχε καταφέρει να σταματήσει να λειτουργεί ο υπάρχον ΧΑΔΑ.

Κάτι που πολλοί πίστεψαν θα μπορούσε να είχε γίνει με την ΝΕΑ προεδρία από τον κύριο Νικόλαο Κούκη, αλλά δυστυχώς απλά Φαντάστηκαν.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Με Φανταστική Τιμή

Κυριάκος Γκίκας

**************************************
Αγαπητέ Κε Γκίκα

Η ανακύκλωση στο Γραμματικό έχει εφαρμοστεί από το Απρίλιο του 2007, τέσσερης μήνες μετά την ανάλυψη της Προεδρίας από εμένα.
Η ανακύκλωση Ηλεκτρικών- Ηλεκτρονικών συσκευών έχει εκτελεστεί από τον Οκτώβριο του 2007. Μόνο εσύ δεν το ξέρεις; Δε θέλω να μιλήσω για σκοπιμότητα αλλά καλό είναι να κάνουμε κριτική έχοντας επίγνωση των θεμάτων γιατί διαφορετικά τα αποτελέσματα της κακόβουλης κριτικής αποστασιοποιούν κάποιους αγωνιστές π.χ Γιώργος Κόλλιας.



Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γραμματικού

Νίκος Κούκης

*************************************

Αγαπητέ Κύριε Κούκη,

Βλέπω και ξαναβλέπω εδώ στην Αγγλία το DVD της προεκλογική σας ομιλίας, αυτό που το έγραψα εγώ ο ίδιος στη προεκλογική σας περίοδο εν έτη 2006, τότε που χτυπιόσασταν και βροντοφωνάζατε ότι αν θα γίνει ο ΧΥΤΑ, πρώτα θα περάσουν πάνω από το πτώμα σας.
Σας υπενθυμίζω τα λόγια σας που λέγατε εσείς ο ίδιος προεκλογικά, τότε που προσπαθούσε ο ένας υποψήφιος Πρόεδρος πώς θα φανεί ανώτερος από τον άλλον υποψήφιο Πρόεδρο. Και εμείς, ο απλός κόσμος να προσπαθούμε να επιλέξουμε αυτόν που θα σταθεί υπεύθυνος των περιστάσεων σε ένα τόσο σοβαρό θέμα.
Δυστυχώς όπως λένε και στο χωρίο μου, «τα βρίσκουν και τα κάνουν».
Σας ρωτώ δημόσια και σαν κάτοικος του Γραμματικού οφείλετε να μου απαντήσετε με στοιχεία.
Γνωρίζοντας τη σοβαρότητα του θέματος, έχετε ξεκινήσει από το 2007 την Κομποστοποίηση ?
Αν ΝΑΙ, σε τι στάδιο βρίσκεται ?? Αν ΟΧΙ, γιατί τόση καθυστέρηση ??
Ποιο είναι το Business Plan της ανακύκλωσης όσο αφορά τον υπάρχον ΧΑΔΑ του Γραμματικού στη θέση Γκράβες, με αντικειμενικό σκοπό την οριστική παύση λειτουργίας του ?????????
Ειλικρινά θα ήθελα να μου κοινοποιήσετε αυτό το σχέδιο που προφανώς το ξεκινήσατε λίγους μήνες μετά την ανάληψη της Προεδρίας της Κοινότητας Γραμματικού, έτσι δεν είναι ???
«Το να λέμε ότι κάνουμε ανακύκλωση χωρίς αποτελέσματα ισχυροποιούμε έτσι τα επιχειρήματα των κυκλωμάτων που θέλουν να λειτουργούν μεγάλες ΟΕΔΑ και εργοστάσια.»
Επομένως, αγαπητέ κύριε Κούκη. Πόσοι τόνοι Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών συσκευών ανακυκλώθηκαν το έτος 2007 ?? Το έτος 2008 ?? Το έτος 2009 ???
Πόσοι τόνοι απορριμμάτων εναποθέτονται κάθε χρόνο στο ΧΑΔΑ του Γραμματικού ????
Πόσοι το 2006 όταν εσείς δεν ήσασταν Πρόεδρος και πόσοι τόνοι το 2007 όταν ήσασταν Πρόεδρος ??
Πόσοι τόνοι το 2008 και πόσοι τόνοι πρόκειται να εναποτεθούν το 2011 ???? Σύμφωνα με τα πλάνα σας, πότε και ποία χρονική περίοδο θα πάψει να λειτουργεί ο ΧΑΔΑ του Γραμματικού?
Αυτά δεν γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη και φυσικά γίνονται κάτω από οργανωμένες προσπάθειες των πολιτών υπό τις καθοδηγήσεις ενός ηγέτη.

Αποβλέποντας σε συνέχεια της αλληλογραφίας μας

Με Επίγνωση της Τιμής
Ο Αρβανίτης και Πατριώτης

Κυριάκος Γκίκας

*************************************

Κ. Γκίκα

Αυτά που έλεγα προεκλογικά τα έχω κάνει πράξη. Ακόμη έχω στο κορμί μου τα σημάδια από τους επανειλημμένους ξυλοδαρμούς των γαλάζιων και πράσινων ΜΑΤ.
Άλλοι απουσίαζαν και απουσιάζουν παντελώς και τους ξέρετε πολύ καλά ποιοι είναι αν και θα έπρεπε να έχουν πρώτο ρόλο. Είναι αυτοί που είχατε στείλει μήνυμα (SMS) προεκλογικά να τους εκλέξουμε γιατί εγώ δήθεν ήμουν επικίνδυνος. Αυτό τουλάχιστον ήταν ατόπημα από πλευρά σας.
Αν θέλετε να συμβάλετε στην κατεύθυνση να αγωνιστούμε για την αποτροπή του εγκλήματος, σταματήστε την κακόπιστη κριτική που σας εκθέτει και συνειδητοποιήστε ότι ούτε ξερόλας υπάρχει στην εποχή μας, αλλά ούτε και αλάνθαστος. Καλέστε τον κόσμο να συμμετάσχει στους αγώνες και μην προκαλείτε σύγχυση και διχασμό με τις απόψεις που διατυπώνετε. Αυτό που πρέπει να προβάλλεται είναι η ελπίδα ότι δεν έχει τελειώσει τίποτα γιατί αυτό το πιστεύω βαθύτατα και αυτό θα πρέπει να γίνει βίωμα όλων μας. Όλα τα άλλα είναι περιττά στην παρούσα φάση .
Ανεξάρτητα από τα παραπάνω θέτω υπ΄ όψιν σας για να μην ξεχνιόμαστε κάποιες ημερομηνίες που έχουν προσδιορίσει και ΄΄χαράξει΄΄ τα γεγονότα και τις εξελίξεις σχετικά με την πορεία ΧΥΤΑ και ΄΄δείχνουν΄΄ ποιοι έχουν συνταρακτικές ευθύνες.
Έτος 2003 ψήφιση Ν. 3164/03 που χωροθετούσε για το Γραμματικό ΧΥΤΑ.
Έτος 2004 εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του έργου από την Ε.Ε χωρίς να ασκηθεί προσφυγή από την τότε Κοινοτική αρχή ως επιβαλλόταν, που θα μπορούσε να αναστείλει τα πάντα.
Έτος 2005 αναρτήθηκε στο Κοινοτικό Κατάστημα ο χαρακτηρισμός της έκτασης ΧΥΤΑ από Δασαρχείο χωρίς να ενημερωθούν οι ιδιοκτήτες για να ακυρώσουν την πράξη. Αυτό έχει ΄΄χαντακώσει΄΄ τον αγώνα μας, όπως γνωρίζετε και κανείς μέχρι σήμερα ανέλαβε τις ευθύνες του.
Έτος 2005 έγινε προσφυγή από την Κοινότητα στην Μ.Π.Ε η οποία συζητήθηκε και εκδόθηκε τον Απρίλιο του 2007 η απόφαση που απέρριψε την προσφυγή. Άλλοι είχαν την ευθύνη τότε και όχι εγώ. Εγώ δίνω και την ψυχή μου καθημερινά για το θέμα αυτό μαζί με αρκετούς Πατριώτες και αυτό αναγνωρίζεται και από τους ΄΄εχθρούς΄΄. Δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει ή να το ακυρώσει.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Γραμματικού

Νίκος Κούκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου