.

Αρμοδιότητα της Β' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων είναι να προβάλει τα ευρήματα που έρχονται στο φως στις περιοχές ευθύνης της.

Πώς εξηγείται η κραυγαλέα αδιαφορία της κεντρικής και τοπικής εξουσίας προς την κομποστοποίηση και ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή;
Πρόκειται για μια λύση σχετικά φθηνή, που δεν έχει μεγάλο περιθώριο κέρδους για τους εργολάβους των σκουπιδιών και στηρίζεται στη συμμετοχή του κόσμου.

Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Ζούμε τα αποτελέσματα μιας διεφθαρμένης δημόσιας διοίκησης.

Αγαπητοί φίλοι

Ζούμε τα αποτελέσματα μιας διεφθαρμένης δημόσιας διοίκησης . Ζούμε τα αποτελέσματα της διαπλοκής μεταξύ ανθρώπων που έχουν τεράστια οικονομική δύναμη και ανθρώπων που ασκούν πολιτική εξουσία η εργάζονται για το Δημόσιο. Οι πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις επηρεάζονται αποφασιστικά από αυτούς τους λίγους που έχουν συγκεντρώσει στα χέρια τους τεράστιο πλούτο.
Μέσα σε αυτό το κλίμα , μας επιβάλλεται η κατασκευή μιας χωματερής, με το περιτύλιγμα της δήθεν σύγχρονης μορφής του ΧΥΤΥ. Ταυτόχρονα παρακολουθούμε ένα χορό δισεκατομμυρίων ευρω γύρω από την διαχείριση των απορριμμάτων , με δημοσιεύματα να αναφέρονται σε παράνομες ενέργειες και οικονομικά σκάνδαλα.
Τελευταία εξελίσσεται ακόμη μια υπόθεση.
Η υλοποίηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων προβλέπει την δημιουργία τεσσάρων μονάδων μηχανικής και βιολογικής επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων, που αφορούν την Φυλή , το Γραμματικό και την Κερατέα.
Στις αρχές του Φεβρουαρίου 2010, η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Τίνα Μπιρμπίλη είχε στα χέρια της τα τεύχη δημοπράτησης για την προκήρυξη των μονάδων ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων στην Αττική , που της έστειλε ο ΕΣΔΚΝΑ (ο φορέας που διαχειρίζεται τα σκουπίδια του λεκανοπεδίου ).
Πού βρίσκονται σήμερα τα τεύχη δημοπράτησης; Η υπουργός αποφάσισε να πάρει τον διαγωνισμό από τον ΕΣΔΚΝΑ και να τον δώσει στην περιφέρεια Αττικής. Φαίνεται να μιλάμε για φωτογραφικό διαγωνισμό όπου μόνο μια εταιρεία πληροί τα προσόντα για να διεκδικήσει. Πρόσφατα η ίδια εταιρεία υπέγραψε συμπληρωματική σύμβαση 17 εκατ. ευρω με τον ΕΣΔΚΝΑ για την επέκταση της χωματερής στη ΦΥΛΗ.
Ποια είναι η εταιρεία; Όποια πέτρα και αν σηκώσεις …


Γεωργαντας Οδυσσέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου