.

Αρμοδιότητα της Β' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων είναι να προβάλει τα ευρήματα που έρχονται στο φως στις περιοχές ευθύνης της.

Πώς εξηγείται η κραυγαλέα αδιαφορία της κεντρικής και τοπικής εξουσίας προς την κομποστοποίηση και ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή;
Πρόκειται για μια λύση σχετικά φθηνή, που δεν έχει μεγάλο περιθώριο κέρδους για τους εργολάβους των σκουπιδιών και στηρίζεται στη συμμετοχή του κόσμου.

Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

Η συνέπεια λόγων και έργων κρίνει την αξιοπιστία.


7/7/2009 Ο Δήμαρχος της Αθήνας κ.Κακλαμάνης έλεγε:
«Η Αττική στο σύνολό της θα κινδυνεύσει μετά από ενάμιση χρόνο να γίνει ένας απέραντος σκουπιδότοπος αν δεν προχωρήσουν τα έργα, της σύγχρονης και φιλικής προς το περιβάλλον, διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στους δύο (Γραμματικό και Κερατέα) , σύμφωνα με τον περιφερειακό σχεδιασμό, προαναφερθέντες χώρους».

Ποια είναι η σύγχρονη και φιλική προς το περιβάλλον, διαχείριση των στερεών αποβλήτων;Διαβάστε στη συνέχεια.

1/4/2010 Δημοσίευμα στην εφημερίδα τα ΝΕΑ.
Απορριμματοφόρα του Δήμου Αθηναίων μετέφεραν και απέρριπταν στον ΧΥΤΑ Λιοσίων επικίνδυνα ιατρικά απόβλητα (χρησιμοποιημένες σύριγγες , φιάλες με αίμα, ανθρώπινα μέλη κλπ ) , αναμεμειγμένα με οικιακού τύπου απορρίμματα , γεγονός που εγκυμονούσε σοβαρότατους κίνδυνους για την δημόσια υγεία και για το περιβάλλον.

Η αξιοπιστία θα κριθεί από την τιμωρία των ενόχων και από την λήψη αποτελεσματικών μέτρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου