.

Αρμοδιότητα της Β' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων είναι να προβάλει τα ευρήματα που έρχονται στο φως στις περιοχές ευθύνης της.

Πώς εξηγείται η κραυγαλέα αδιαφορία της κεντρικής και τοπικής εξουσίας προς την κομποστοποίηση και ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή;
Πρόκειται για μια λύση σχετικά φθηνή, που δεν έχει μεγάλο περιθώριο κέρδους για τους εργολάβους των σκουπιδιών και στηρίζεται στη συμμετοχή του κόσμου.

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Μισώ τους εγκληματίες που στηρίζονται επάνω στους νόμους.



Κοινοβουλευτική ομάδα KKE ερώτηση για : «ΧΥΤΑ Λιβαδειάς»

Προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος – Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, Εσωτερικών – Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Πολύ κοντά στον οικισμό «Τσουκαλέδες» Λιβαδειάς και στην ειδική θέση «Τουρκόπουλα», λειτουργούσε έως το καλοκαίρι 2010 ο παλιός ΧΥΤΑ ο οποίος δεχόταν ανεξέλεγκτα τα λύματα της ευρύτερης περιοχής παρόλο που είχε υπερκορεστεί και είχε καταστραφεί η μεμβράνη στο έδαφος με αποτέλεσμα τα «σταγγίδια» των απορριμμάτων, είτε να διαχέονται στο υπέδαφος, είτε να καταλήγουν σε παρακείμενο ρέμα και να καταλήγουν, μέσω του κάμπου της Χαιρώνειας, στο βοιωτικό Κηφισό και από εκεί στη λίμνη Υλίκη.
Δίπλα ακριβώς στον παλιό ΧΥΤΑ, λειτουργεί από το καλοκαίρι 2010 το νέο κύτταρο, κατασκευασμένος σε ιδιαίτερα πρανές έδαφος με μεγάλη υψομετρική διαφορά.
Μέχρις στιγμής δεν έχει γίνει το παραμικρό για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος στον παλιό ΧΥΤΑ και κυρίως για να μην συνεχίζει να μολύνει με τα υπολείμματα που έχει φορτωθεί.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου