.

Αρμοδιότητα της Β' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων είναι να προβάλει τα ευρήματα που έρχονται στο φως στις περιοχές ευθύνης της.

Πώς εξηγείται η κραυγαλέα αδιαφορία της κεντρικής και τοπικής εξουσίας προς την κομποστοποίηση και ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή;
Πρόκειται για μια λύση σχετικά φθηνή, που δεν έχει μεγάλο περιθώριο κέρδους για τους εργολάβους των σκουπιδιών και στηρίζεται στη συμμετοχή του κόσμου.

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

ΕΕ: Τσουχτερά πρόστιμα για τα σκουπίδια

star.gr
13/11/10

Επιστολή-κόλαφο έστειλε η Ευρωπαϊκή Ένωση στην υπουργό Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, με την οποία -σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο- αμφισβητεί την απογραφή των παράνομων χωματερών που έστειλε η Ελλάδα στις Βρυξέλλες.
Η Ε.Ε. στην 12σέλιδη ανακοίνωση της αναφέρει επίσης ότι δεν έχει η ίδια σαφή εικόνα για τις χωματερές που έχουμε αποκαταστήσει, ένα έργο για ο οποίο δόθηκαν χρήματα αλλά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, και κάνει λόγο για πλήρη στασιμότητα των έργων τα τελευταία δύο χρόνια αμφισβητώντας τους περιφερειακούς σχεδιασμούς που έχουμε κατά καιρούς παρουσιάσει για τα έργα που εκτελούνται ή έχουν γίνει.

Τσουχτερά τα πρόστιμα

Δεδομένου ότι μέσα στη σωρεία προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα, η προοπτική κλεισίματος όλων των παράνομων χωματερών μέχρι το τέλος του 2010 είναι λίγο δύσκολη, η επιβολή των προστίμων από την ΕΕ μοιάζει σχεδόν σίγουρη. Με το τελεσίγραφο να εκπνέει στις 29 Δεκεμβρίου, η χώρα θα κριθεί αυστηρότατα για το γεγονός ότι δεν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα μετά την καταδικαστική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου το 2005.
Τα σενάρια, λοιπόν, είναι δύο: το πρώτο αφορά μια εφάπαξ καταβολή αρκετών εκατομμυρίων ευρώ και το δεύτερο ημερήσιο πρόστιμο 300.000 ευρώ μα αναδρομική ισχύ από το 2007…

Επιστολή και στον περιφερειάρχη!

Επιστολή από την Ε.Ε. σχεδόν με το «καλημέρα» θα λάβει ο περιφερειάρχης που θα εκλεγεί αύριο στην Αττική. Μόνο που δε θα είναι συγχαρητήρια αλλά θα έχει αντικείμενο τα έργα που από το 2007 ισχυριζόμαστε ότι δρομολογούνται αλλά δεν έχουν γίνει.
Η επιστολή, μάλιστα, θα συνοδεύεται από βαρύτατες κυρώσεις από το Λεκανοπέδιο αφού θα αφαιρεθούν 500 εκ. ευρώ από το κοινοτικό ταμείο της κρισιμότερης Περιφέρειας της χώρας…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου