.

Αρμοδιότητα της Β' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων είναι να προβάλει τα ευρήματα που έρχονται στο φως στις περιοχές ευθύνης της.

Πώς εξηγείται η κραυγαλέα αδιαφορία της κεντρικής και τοπικής εξουσίας προς την κομποστοποίηση και ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή;
Πρόκειται για μια λύση σχετικά φθηνή, που δεν έχει μεγάλο περιθώριο κέρδους για τους εργολάβους των σκουπιδιών και στηρίζεται στη συμμετοχή του κόσμου.

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Ελλιπώς πληροφορημένος ο Τομέας Πράσινων Πολιτικών και Οικολογίας της Δ.Α ...



Με δύο γραμμές για τον ΧΥΤΑ της Κερατέας η Δημοκρατική Αριστερά



www.avgi.gr
Ημερομηνία δημοσίευσης: 15/12/2010

Με δύο γραμμές εμφανίζεται η Δημοκρατική Αριστερά στο θέμα των ΧΥΤΑ και των επεισοδίων μεταξύ των ΜΑΤ και των κατοίκων της Κερατέας. Από την μία το Γραφείο Αν. Αττικής της Δ.Α. στηρίζει απόλυτα τους κατοίκους στη θέση τους ότι η χωροθέτηση του ΧΥΤΑ της Κερατέας είναι παράνομη, από την άλλη ο Τομέας Πράσινων Πολιτικών και Οικολογίας της Δημοκρατικής Αριστεράς παίρνει αποστάσεις ζητώντας να συνυπολογιστούν οι ανάγκες όλων των κατοίκων του Λεκανοπεδίου και να τηρηθούν όλα τα περιβαλλοντικά προαπαιτούμενα στην κατασκευή του ΧΥΤΑ. Να σημειωθεί ότι ο απερχόμενος δήμαρχος Κερατέας Στ. Ιατρού που ηγείται των κινητοποιήσεων των κατοίκων είναι μέλος της Δ.Α.
Το Γραφείο Αν. Αττικής της Δημοκρατικής Αριστεράς καταγγέλλει στην ανακοίνωσή του "την εισβολή των ΜΑΤ στον αρχαιολογικό χώρο Οβριόκαστρου Κερατέας της Ανατολικής Αττικής με αυταρχικό τρόπο και με ευθύνη της κυβέρνησης, με σκοπό να εγκατασταθεί το εργοτάξιο για την κατασκευή ΧΥΤΑ". Το Γραφείο τονίζει ότι "η δημιουργία της χωματερής στο Οβριόκαστρο Κερατέας απέχει πολύ από το να είναι σύννομη" κι υπενθυμίζει ότι ο χώρος είναι κηρυγμένος αρχαιολογικός, κηρυγμένος ως «ιδιαίτερου φυσικού κάλλους», ενώ δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες απαλλοτριώσεις στους ιδιώτες ιδιοκτήτες.
Απ' την άλλη, ο Τομέας Πράσινων Πολιτικών και Οικολογίας της Δ.Α. χαρακτηρίζει την κατασκευή ΧΥΤΑ στην Κερατέα "δύσκολη, αλλά αναγκαία λύση" κι αφού καταδικάσει "τα απαράδεκτα επεισόδια και την πρωτοφανή βία των αστυνομικών δυνάμεων", καταγγέλλει τις κυβερνήσεις "που χρόνια τώρα κάνουν τα στραβά μάτια -για προφανείς μικροπολιτικούς και όχι μόνο λόγους- και κωλυσιεργούν εγκληματικά, με αποτέλεσμα να μην έχει δοθεί ακόμη λύση στο πελώριο και τόσο απειλητικό για τη δημόσια υγεία, το περιβάλλον και την αειφορία ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική". Ο Τομέας δείχνει κατανόηση για τους "ελλιπώς πληροφορημένους" κατοίκους της Κερατέας, αλλά τονίζει ότι "όλοι οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να κατανοήσουν ότι το θέμα αφορά τα εκατομμύρια των κατοίκων όλης της Αττικής κι ότι παράλληλα θα πρέπει να ληφθούν όλες οι απαραίτητες προφυλάξεις και να τηρηθούν αυστηρά οι επιστημονικές προδιαγραφές στην κατασκευή του έργου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου