.

Αρμοδιότητα της Β' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων είναι να προβάλει τα ευρήματα που έρχονται στο φως στις περιοχές ευθύνης της.

Πώς εξηγείται η κραυγαλέα αδιαφορία της κεντρικής και τοπικής εξουσίας προς την κομποστοποίηση και ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή;
Πρόκειται για μια λύση σχετικά φθηνή, που δεν έχει μεγάλο περιθώριο κέρδους για τους εργολάβους των σκουπιδιών και στηρίζεται στη συμμετοχή του κόσμου.

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Στον αέρα ο κυβερνητικός σχεδιασμός - Απάντηση Κομισιόν στον Ν. Χουντή


Βόμβα στη σχεδιαζόμενη πολιτική της κυβέρνησης για τη διαχείριση απορριμμάτων, βάζει η απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή σχετικά με την καταλληλότητα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τα εργοστάσια μηχανικής ανακύκλωσης που σχεδιάζεται να φυτευτούν σε όλη την Ελλάδα σε συνεργασία με ιδιώτες.
Όπως αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ, στην ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Ν. Χουντής, είχε βασισθεί στα έγγραφα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας - ΡΑΕ (0-41789 και απόφαση 1317/2010), που δίνονται σήμερα στη δημοσιότητα, και με βάση τα οποία η ΡΑΕ έκρινε ότι το υλικό που παράγεται από τα εργοστάσια μηχανικής ανακύκλωσης είναι ακατάλληλο για καύση και προς τον νόμο 3468/2006.
Πιο συγκεκριμένα η ΡΑΕ τονίζει ότι το καύσιμο «πρέπει να προέρχεται από 100% βιοαποικοδομήσιμο κλάσμα αστικών απορριμμάτων» κάτι τι οποίο είναι αδύνατο να επιτευχθεί με τα εργοστάσια μηχανικής ανακύκλωσης, αφού «η βιομάζα που προέρχεται από τα αστικά απορρίμματα –από τη φύση της– είναι συμμεμειγμένη με άλλα υλικά, εκ των οποίων ο διαχωρισμός της δεν είναι εφικτός. Ως εκ τούτου, οι μονάδες που χρησιμοποιούν αποκλειστικά και μόνον αστικά απορρίμματα, για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, αναπόφευκτα κάνουν χρήση τόσο «βιοαποικοδομήσιμου κλάσματος», δηλαδή βιομάζας, όσο και «μη βιοαποικοδομήσιμου προϊόντος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου