.

Αρμοδιότητα της Β' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων είναι να προβάλει τα ευρήματα που έρχονται στο φως στις περιοχές ευθύνης της.

Πώς εξηγείται η κραυγαλέα αδιαφορία της κεντρικής και τοπικής εξουσίας προς την κομποστοποίηση και ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή;
Πρόκειται για μια λύση σχετικά φθηνή, που δεν έχει μεγάλο περιθώριο κέρδους για τους εργολάβους των σκουπιδιών και στηρίζεται στη συμμετοχή του κόσμου.

Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2010

Είναι Δημόσιο Συμφέρον η δημιουργία του ΧΥΤ στο Γραμματικό;


(Όποιος μένει κουφός, τυφλός και σιωπηλός θα ζήσει 100 ειρηνικά χρόνια)
politessedrasi

Το Δημόσιο συμφέρον , σαν έννοια , αφορά το σύνολο της κρατικής κοινωνίας αλλά και κάθε μέλους χωριστά. Έτσι δεν μπορεί να λειτουργεί εις βάρος των συμφερόντων τόσο των ατόμων όσο και των κοινωνικών ομάδων.

Όμως η επίκληση του Δημοσίου συμφέροντος έχει γίνει καραμέλα στα χείλη των κάθε λογής πολιτικών , πολιτικάντηδων , κυβερνώντων και διοικούντων για να εξυπηρετήσουν κατά κανόνα ιδιοτελή συμφέροντα. Αυτή η ευλογοφανής αξίωση λοιπόν στο να υποταχθεί είτε ένας πολίτης είτε μια κοινωνική ομάδα , πρέπει να διερευνάται για την βασιμότητα της.

Είναι  Δημόσιο Συμφέρον η δημιουργία του ΧΥΤ στο Γραμματικό;
• Τα Πανεπιστήμια Θράκης και Αθήνας , με πρόσφατες μελέτες επιφανών επιστημόνων (Ραψομανίκη και Κελεπερτζή) , αποδεικνύουν την τεράστια καταστροφή που αναμένεται να έχει το περιβάλλον με προεκτάσεις που αφορούν όλη την Αττική.

• Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκμηδενίζουν , σύμφωνα με την EUROSTAT , τον όγκο των απορριμμάτων που οδηγούνται προς ταφή , με πολλαπλά οφέλη τόσο οικονομικά όσο και περιβαλλοντικά , δίνοντας πραγματικό νόημα στο δημόσιο συμφέρον.

• Η ανακύκλωση στην πηγή με κομποστοποιηση θα δώσει κέρδη στους Δήμους και ταυτόχρονα θα επιβαρύνει στο ελάχιστο τους δημότες , αφού τα δημοτικά τέλη θα είναι ανάλογα με τα απορρίμματα που θα οδηγούνται στους ΧΥΤ.

Σύμφωνα με τα παραπάνω , η επίκληση του Δημοσίου συμφέροντος για την δημιουργία Χώρου ...Υγειονομικής Ταφής στο Μαύρο Βουνό , μόνο σαν όχημα εξυπηρέτησης συμφερόντων θα μπορούσε να δικαιολογηθεί.

Όμως το ΣτΕ έκρινε ότι το έργο κατασκευής του ΧΥΤ πρέπει να ολοκληρωθεί για λόγους δημοσίου συμφέροντος και για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Εσείς αγαπητοί φίλοι τι λέτε;


Γεωργαντάς Οδυσσέας

1 σχόλιο:

  1. Επειδή βρισκόμαστε στην περίοδο του σχηματισμού των Συνδυασμών από τους νέους Υποψήφιους Δημάρχους αλλά και των εξαγγελιών τους για το τι πρόκειται να κάνουν όταν εκλεγούν Π Ρ Ο Τ Ε Ι Ν Ω :
    Οι Υποψήφιοι του κάθε συνδυασμού, που θα εκπροσωπούν το ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ, αλλά και η Επιτροπή Αγώνα , μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Οκτωβρίου να προκαλέσουν μία κοινή συνάντηση - συγκέντρωση όλων των Υποψηφίων Δημάρχων αλλά και των Υποψηφίων Συμβούλων απο το ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ όπου σ' αυτήν θα καταθέσουν :
    1. τη θέση τους με σαφήνεια για τον ΧΥΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ του ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ και 2. να ζητήσουν από την ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ την ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ στο χώρο δημιουργίας του ΧΥΤΑ μέχρι την ανάληψη της Δημαρχίας του ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ, όπου ο νέος ΔΗΜΑΡΧΟΣ και το ΝΕΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ θα εξετάσει τις ΑΔΕΙΕΣ εκτέλεσης του έργου που εκτελείται εντός των ορίων του Δήμου που θα αναλάβουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή