.

Αρμοδιότητα της Β' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων είναι να προβάλει τα ευρήματα που έρχονται στο φως στις περιοχές ευθύνης της.

Πώς εξηγείται η κραυγαλέα αδιαφορία της κεντρικής και τοπικής εξουσίας προς την κομποστοποίηση και ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή;
Πρόκειται για μια λύση σχετικά φθηνή, που δεν έχει μεγάλο περιθώριο κέρδους για τους εργολάβους των σκουπιδιών και στηρίζεται στη συμμετοχή του κόσμου.

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Επιστημονική μελέτη: Να μειωθεί η διαχείριση των αστικών αποβλήτων μέσω της υγειονομικής ταφής

www.skai.gr/
21/09/2010

Νέες προτάσεις για τα αστικά απόβλητα

Νέα επιστημονική μελέτη


Να μειωθεί η διαχείριση των αστικών αποβλήτων μέσω της υγειονομικής ταφής και να γίνεται χρήση άλλων μεθόδων που είναι περιβαλλοντικά πιο ορθές, προτείνει νέα επιστημονική μελέτη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η υγειονομική ταφή καλύπτει το 77% της διαχείρισης των απορριμμάτων στην χώρα μας, όταν το αντίστοιχο ποσοστό στην Ε.Ε δεν ξεπερνά το 40%.

Επιπλέον, η χρήση της κομποστοποίησης στην Ελλάδα δεν ξεπερνά το 2%, έχοντας μεγάλη απόκλιση από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (17%).

Επίσης στην Ελλάδα δεν γίνεται θερμική επεξεργασία των αποβλήτων, όταν αυτή η τεχνολογία κερδίζει συνεχώς έδαφος στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου