.

Αρμοδιότητα της Β' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων είναι να προβάλει τα ευρήματα που έρχονται στο φως στις περιοχές ευθύνης της.

Πώς εξηγείται η κραυγαλέα αδιαφορία της κεντρικής και τοπικής εξουσίας προς την κομποστοποίηση και ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή;
Πρόκειται για μια λύση σχετικά φθηνή, που δεν έχει μεγάλο περιθώριο κέρδους για τους εργολάβους των σκουπιδιών και στηρίζεται στη συμμετοχή του κόσμου.

Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2010

Ο δήμαρχος Οινοφύτων προσέφυγε στο ΣτΕ για τον Ασωπό

Kατά της υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνας Μπιρμπίλη.Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο δήμαρχος Οινοφύτων Γ. Θεοδωρόπουλος κατά της υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνας Μπιρμπίλη. Ο δήμαρχος Οινοφύτων, ζητάει να υποχρεωθεί η Πολιτεία να λάβει τα αναγκαία μέτρα πρόληψης και αποκατάστασης του Ασωπού ποταμού και του περιβάλλοντα χώρου.

Ο Γ. Θεοδωρόπουλος καταγγέλλει ότι η πολιτεία δεν έλαβε τα αναγκαία εκείνα μέτρα για να τηρηθούν οι όροι των αδειών λειτουργίας των βιομηχανιών κατά μήκος το Ασωπού, αλλά ούτε ανακαλεί τις άδειες όσων δεν τηρούν τους προβλεπόμενους κανόνες λειτουργίας βιομηχανιών και ρυπαίνουν τον Ασωπό.

Ο δήμαρχος Οινοφύτων, αναφέρει ότι σύμφωνα με πρόσφατες μετρήσεις ανιχνεύθηκε συγκέντρωση εξασθενούς χρωμίου που ξεπερνά τα 60mg/l καθώς και συγκεντρώσεις νικελίου που ξεπερνούν τα 30mg/l.

troktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου