.

Αρμοδιότητα της Β' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων είναι να προβάλει τα ευρήματα που έρχονται στο φως στις περιοχές ευθύνης της.

Πώς εξηγείται η κραυγαλέα αδιαφορία της κεντρικής και τοπικής εξουσίας προς την κομποστοποίηση και ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή;
Πρόκειται για μια λύση σχετικά φθηνή, που δεν έχει μεγάλο περιθώριο κέρδους για τους εργολάβους των σκουπιδιών και στηρίζεται στη συμμετοχή του κόσμου.

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Γιώργος Καμίνης προς την ορθή κατεύθυνση στην διαχείριση των απορριμάτων

Ο υποψήφιος Δήμαρχος της Αθήνας Γιώργος Καμίνης δήλωσε το αυτονόητο. Η λύση στην διαχείριση των απορριμάτων θα έλθει μόνο μέσα από την μείωση του όγκου. Δυστυχώς για τους Έλληνες πολίτες ο κύριος Νικήτας Κακλαμάνης , υπέρμαχος του ΧΥΤΑ στο Μαύρο Βουνό , κατώτερος των περιστάσεων , έπαιξε το παιχνίδι των εργολάβων. Δηλαδή πολλά σκουπίδια , σχεδόν μηδενική ανακύκλωση , πολλοί χώροι ταφής των απορριμάτων και πολλά κέρδη για τους επιτήδειους.

Τι προτείνει ο κ. Καμίνης:
  • Μείωση των παραγομένων απορριμμάτων
  • Ανακύκλωση στην πηγή
  • Διαχείριση των ειδικών αποβλήτων
  • Kομποστοποίηση.
  • Προγράμματα ενημέρωσης και κινητοποίησης των πολιτών.

Γιώργος Καμίνης
" Για όσους αγαπούμε την Αθήνα, η εικόνα της είναι οδυνηρή. Περιγράφει, τη μεγαλύτερη διαχρονική αποτυχία των δημοτικών αρχών της και θέτει εκ των πραγμάτων προτεραιότητες. Καθαριότητα ως μέρος της αισθητικής αναβάθμισης της πόλης, λοιπόν. Με μείωση των παραγομένων απορριμμάτων, με ανακύκλωση στην πηγή, με διαχείριση των ειδικών αποβλήτων, με κομποστοποίηση. Και με προγράμματα ενημέρωσης και κινητοποίησης των πολιτών."

1 σχόλιο:

  1. Όλοι τα ίδια λένε προεκλογικά και στο τέλος τα σκουπίδια καταλήγουν στη χωματερή.
    Μαύρο στο μαυρογιαλούρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή