.

Αρμοδιότητα της Β' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων είναι να προβάλει τα ευρήματα που έρχονται στο φως στις περιοχές ευθύνης της.

Πώς εξηγείται η κραυγαλέα αδιαφορία της κεντρικής και τοπικής εξουσίας προς την κομποστοποίηση και ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή;
Πρόκειται για μια λύση σχετικά φθηνή, που δεν έχει μεγάλο περιθώριο κέρδους για τους εργολάβους των σκουπιδιών και στηρίζεται στη συμμετοχή του κόσμου.

Σάββατο, 9 Οκτωβρίου 2010

Υπέρ του περιφερειακού σχεδιασμού για τα απορρίμματα τάχθηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης ΣγουρόςΝτιμπέιτ του ΣΚΑΪ για τη διαχείριση των αποβλήτων


08/10/2010
skai.gr


Τις προτάσεις τους για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων κατέθεσαν την Παρασκευή μέσω του ΣΚΑΪ οι υποψήφιοι περιφερειάρχες Αττικής.


Υπέρ του περιφερειακού σχεδιασμού για τα απορρίμματα τάχθηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Σγουρός ενώ την αλλαγή του ζήτησαν οι υπόλοιποι υποψήφιοι για την περιφέρεια Βασίλης Κικίλιας, Θανάσης Παφίλης, Άδωνις Γεωργιάδης και Αλέκος Αλαβάνος.

Ο Γιάννης Σγουρός υποστήριξε ότι ένας νέος σχεδιασμός θα πάρει 5 χρόνια, ενώ ο υποψήφιος της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας τάχθηκε κατά των ΧΥΤΑ και την προώθηση νέων τεχνολογιών.

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης ανέφερε ότι χρειάζεται εθνικός σχεδιασμός και να μη μεταφέρονται όλα τα σκουπίδια στην Αττική αλλά και στην περιφέρεια.

Κατά της κατασκευής του ΧΥΤΑ στο Γραμματικό τάχθηκε ο υποψήφιος του ΛΑΟΣ Άδωνις Γεωργιάδης ενώ ο ανεξάρτητος υποψήφιος Αλέκος Αλαβάνος είπε πως θα πρέπει να καταλογιστούν ευθύνες για τις επιλογές που έχουν γίνει και τα λεφτά που δαπανήθηκαν μέχρι τώρα για τον περιφερειακό σχεδιασμό.
Ο υποψήφιος των Οικολόγων Πράσινων Κώστας Διάκος τάχθηκε υπέρ της σωστής χωροθέτησης στην Αττική και να μη μεταφέρονται τα σκουπίδια εκτός νομού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου