.

Αρμοδιότητα της Β' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων είναι να προβάλει τα ευρήματα που έρχονται στο φως στις περιοχές ευθύνης της.

Πώς εξηγείται η κραυγαλέα αδιαφορία της κεντρικής και τοπικής εξουσίας προς την κομποστοποίηση και ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή;
Πρόκειται για μια λύση σχετικά φθηνή, που δεν έχει μεγάλο περιθώριο κέρδους για τους εργολάβους των σκουπιδιών και στηρίζεται στη συμμετοχή του κόσμου.

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Αλαβάνος: H Περιφέρεια θα παίρνει λεφτά κι αλλού θα τα δίνει. Θα παίρνει για τον ΧΥΤΑ του Γραμματικού και θα τα δίνει για κοινωνικές υπηρεσίες.

Στόχος μας είναι η σύγκρουση με την κεντρική εξουσία, λέει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αλ.Αλαβάνος

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010
tovima.gr

Πώς σκοπεύετε να κάνετε τον «Καλλικράτη» να «δουλέψει»; Ονομάστε τους τρεις πρώτους στόχους σας, εφόσον εκλεγείτε.

Δεν δουλεύει. Η περιφέρεια έχει λιγότερες αρμοδιότητες κι από αυτές που είχε η Νομαρχία. Πάνω από την Περιφέρεια είναι η Αποκεντρωμένη Κρατική Διοίκηση, δηλαδή το κεντρικό κράτος. Ας μη κοροϊδεύουμε τον κόσμο. Αν θέλει η Περιφέρεια να δουλέψει θα το κάνει κόντρα στο νόμο των Παπανδρέου – Ραγκούση που δεν τον ξεπλένει το αρχαιοπρεπές όνομα, τον κάνει ακόμη πιο γελοίο.

Αυτό σημαίνει ότι για αλλού η Περιφέρεια θα παίρνει λεφτά κι αλλού θα τα δίνει. Θα παίρνει για τον ΧΥΤΑ του Γραμματικού και θα τα δίνει για κοινωνικές υπηρεσίες. Είναι νόμιμο αυτό; Τυπικά όχι. Αυτός όμως είναι ο μόνος δρόμος.

Δεν θα σας πω τους τρεις στόχους, θα σας πω τον πρώτο. Ανεργία, να βρεθούν δουλειές ιδιαίτερα για τους νέους. Δεν προβλέπεται από τον Καλλικράτη. Εμείς θα το κάνουμε. Το έχουμε πει. Για να βρεθούν δουλειές για τους νέους είμαστε έτοιμοι να πάμε ακόμα και φυλακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου