.

Αρμοδιότητα της Β' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων είναι να προβάλει τα ευρήματα που έρχονται στο φως στις περιοχές ευθύνης της.

Πώς εξηγείται η κραυγαλέα αδιαφορία της κεντρικής και τοπικής εξουσίας προς την κομποστοποίηση και ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή;
Πρόκειται για μια λύση σχετικά φθηνή, που δεν έχει μεγάλο περιθώριο κέρδους για τους εργολάβους των σκουπιδιών και στηρίζεται στη συμμετοχή του κόσμου.

Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2010

Όταν το τελευταίο δέντρο καεί, ο τελευταίος ποταμός ρυπανθεί και πεθάνει το τελευταίο ψάρι, τότε ο άνθρωπος θα διαπιστώσει πως δεν μπορεί να τραφεί με χρήματα.
 Μηνυτήρια αναφορά για τον ΧΥΤΑ Κατερίνης


Μηνυτήρια αναφορά για τον ΧΥΤΑ Κατερίνης κατέθεσαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Νομού Πιερίας, καταγγέλλοντας ότι επικίνδυνα τοξικά υγρά διαρρέουν ανεξέλεγκτα από τις δεξαμενές.

Σύμφωνα με την Εθελοντική Ομάδα Δράσης, στις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ περιλαμβάνονται δύο δεξαμενές συγκέντρωσης υγρών λυμάτων, οι οποίες εδώ και μέρες βρίσκονται σε κατάσταση πλήρους κορεσμού με συνέπεια τα τοξικά στραγγίδια να καταλήγουν στο παρακείμενο ρέμα και από εκεί στη θάλασσα.

Η Εθελοντική Ομάδα τονίζει ότι ρύπανση έχει αναφερθεί πολλές φορές στο παρελθόν από κατοίκους της περιοχής και περιβαλλοντικές οργανώσεις, χωρίς όμως να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου