.

Αρμοδιότητα της Β' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων είναι να προβάλει τα ευρήματα που έρχονται στο φως στις περιοχές ευθύνης της.

Πώς εξηγείται η κραυγαλέα αδιαφορία της κεντρικής και τοπικής εξουσίας προς την κομποστοποίηση και ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή;
Πρόκειται για μια λύση σχετικά φθηνή, που δεν έχει μεγάλο περιθώριο κέρδους για τους εργολάβους των σκουπιδιών και στηρίζεται στη συμμετοχή του κόσμου.

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Βασίλη Τζιλάβης: Αντιεπιστημονική και παρωχημένη η προτεινόμενη σχεδίαση του ΧΥΤΑ .



ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΧΥΤΑ -ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

Είναι σταθερή και αταλάντευτη η θέση του Βασίλη Τζιλάβη ότι θα εξαντλήσει όλα τα νόμιμα μέσα, προκειμένου η πολιτεία να κατανοήσει το αντιεπιστημονικό και παρωχημένο της προτεινόμενης σχεδίασης. Αντίθετα, ως δράση τίθεται και υλοποιείται άμεσα η δημιουργία πιλοτικού προγράμματος οικιακής διαχείρισης των απορριμμάτων, με επιστροφή του 50% των δημοτικών τελών.

Επίσης, το πρωτογενές υλικό ανακυκλώνεται, ενώ εγκαθίσταται σύστημα κομποστοποίησης (παραγωγή βιομάζας από τα απορρίμματα μαζί με επεξεργασμένα προϊόντα -γεωργικά και δασικά- καθώς και φυτικά, κλαδιά και χόρτα). Αντί της ατελέσφορης προτεινόμενης λύσης ΧΥΤΑ επιδιώκεται και υλοποιείται η ίδρυση ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΥΤΑ.

1 σχόλιο:

  1. '' ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΥΤΑ '' !!!!!! Ο άνθρωπος είναι απίστευτος !! Καλά , τόσο πολύ υποτιμά την νοημόσύνη μας ; Ψιτ !! Σε σένα μιλάω πρώην μεγαλοτσιφλικά , έχε υπ΄ όψιν σου , ότι οι κοινωνία έχει φύγει χιλιόμετρα μπροστά σε μόρφωση και σε επίπεδο κι εσύ έχεις μείνει ένα αξιολύπητο απομεινάρη μιας για πάντα τελειωμένης εποχής .. Οσες συνειδήσεις κι αν εκμαυλίσεις , θα είναι οι τελευταίες σου ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή