.

Αρμοδιότητα της Β' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων είναι να προβάλει τα ευρήματα που έρχονται στο φως στις περιοχές ευθύνης της.

Πώς εξηγείται η κραυγαλέα αδιαφορία της κεντρικής και τοπικής εξουσίας προς την κομποστοποίηση και ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή;
Πρόκειται για μια λύση σχετικά φθηνή, που δεν έχει μεγάλο περιθώριο κέρδους για τους εργολάβους των σκουπιδιών και στηρίζεται στη συμμετοχή του κόσμου.

Σάββατο, 2 Οκτωβρίου 2010

Με τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ενάντια στο ΧΥΤΑ συναντήθηκε και συζήτησε κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης»


Από την περιοδεία στο ΧΥΤΑ Γραμματικού

rizospastis.gr
2/10/2010

Να βγουν συμπεράσματα από τον αγώνα για τη χωματερή

Στον υπό κατασκευή Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορρριμμάτων (ΧΥΤΑ) του Γραμματικού περιόδευσε χτες το πρωί κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής τον Γιάννη Γκιόκα, υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, και τον Νίκο Στεφανίδη υποψήφιο Δήμαρχο Μαραθώνα (δήμοι Μαραθώνα, Ν. Μάκρης, Βαρνάβα και Γραμματικού), στο πλαίσιο της χτεσινής παρέμβασης της παράταξης για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» συναντήθηκαν και συζήτησαν νωρίτερα με μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής που έχει συγκροτηθεί από φορείς της περιοχής και συζήτησαν για τον αγώνα που δίνουν εδώ και καιρό ενάντια στη χωματερή. Τόσο ο Γ. Γκιόκας, όσο και ο Ν. Στεφανίδης επισήμαναν στα μέλη της επιτροπής, ότι δεν πρέπει να σταματήσουν τον αγώνα που δίνουν και να μην επιτρέψουν να περάσει κλίμα μοιρολατρίας και ηττοπάθειας στο λαό της περιοχής. Ταυτόχρονα, σημείωσαν ότι πρέπει όλοι να βγάλουν συμπεράσματα από το μέχρι σήμερα αγώνα που έχουν δώσει και υπενθύμισαν την ξεκάθαρη ολοκληρωμένη θέση που έχει σταθερά το ΚΚΕ για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων για όλη την Αττική. Και αυτή την ολοκληρωμένη πρόταση, τους κάλεσαν να τη βάλουν στο επίκεντρο του αγώνα τους.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου