.

Αρμοδιότητα της Β' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων είναι να προβάλει τα ευρήματα που έρχονται στο φως στις περιοχές ευθύνης της.

Πώς εξηγείται η κραυγαλέα αδιαφορία της κεντρικής και τοπικής εξουσίας προς την κομποστοποίηση και ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή;
Πρόκειται για μια λύση σχετικά φθηνή, που δεν έχει μεγάλο περιθώριο κέρδους για τους εργολάβους των σκουπιδιών και στηρίζεται στη συμμετοχή του κόσμου.

Δευτέρα, 17 Μαΐου 2010

Σε διατεταγμένη υπηρεσία για ακόμη μια φορά το ΥΠΕΚΑ .


Από τόν

Θεματική «πόλη, περιβάλλον, οικολογία» του ΣΥΡΙΖΑ
17/05/2010
http://perivallon-syriza.gr/

Σε διατεταγμένη υπηρεσία για ακόμη μια φορά το ΥΠΕΚΑ

Έμαθε γρήγορα η κα Μπιρμπίλη τα κοινοβουλευτικά "κόλπα". Εμαθε πολύ γρήγορα να εισάγει αιφνιδιαστικές τροπολογίες, να βαφτίζει το ψάρι κρέας, να ξεχνά και διαβουλεύσεις και open governement και τις λοιπές παρωδίες δημοκρατικής επίφασης αλλά και να συνοδεύει τον πρωθυπουργό στην κατεδάφιση γκρεμισμένων παραγκών.

Με αιφνιδιαστική τροπολογία που κατέθεσε "από την πίσω πόρτα" κατά τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τις ΑΠΕ, το ΥΠΕΚΑ περιέλαβε ρύθμιση που ανοίγει το δρόμο στην εισαγωγή της μεθόδου της καύσης των απορριμάτων Συγκεκριμένα, η καύση των απορριμμάτων βαφτίζεται "ανανεώσιμη" πηγή ενέργειας(!) και εντάσσεται στο καθεστώς των αδρών επιδοτήσεων και οικονομικών κινήτρων.

Με αυτό τον τρόπο, το ΥΠΕΚΑ ικανοποιεί το αίτημα των μεγαλο-επιχειρηματιών που επί χρόνια προσπαθούν να εισάγουν την καύση απορριμμάτων στην Ελλάδα και προωθεί μια επικίνδυνη και πανάκριβη μέθοδο διαχείρισης που βάζει ταφόπλακα στην ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων μέσω της μείωσης, της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης τους. Σε περιόδους άγριας λιτότητας, θεσμοθετείται ένα ακόμη μεγάλο φαγοπότι σε βάρος του περιβάλλοντος και της οικονομίας.

Με την αιφνιδιαστική αυτή και πολιτικά απαράδεκτη κίνηση, το ΥΠΕΚΑ αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι η πολιτική της "πράσινης ανάπτυξης" και της "ανοιχτής διαβούλευσης" στην πραγματικότητα αποτελεί απλά επικοινωνιακή φούσκα - όταν δεν χρησιμοποιείται σαν προπέτασμα καπνού για να προωηθηθούν τα επενδυτικά σχέδια γνωστών ομίλων και επιχειρηματιών που επί χρόνια λυμαίνονται τη χώρα και το δημόσιο πλούτο.

Αποδεικνύει ότι και στα περιβαλλοντικά ζητήματα όπως και με τη συνολική της πολιτική η κυβένηση ΠΑΣΟΚ ενδιαφέρεται για την εξυπηρέτηση μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, παλεύει να κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους να διαλύσει ό,τι με αγώνες είχε κατακτήσε ο ελληνικός λαός, να ρημάξει ό,τι είχε μείνει σχετικά ανέπαφο σε αυτή τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου