.

Αρμοδιότητα της Β' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων είναι να προβάλει τα ευρήματα που έρχονται στο φως στις περιοχές ευθύνης της.

Πώς εξηγείται η κραυγαλέα αδιαφορία της κεντρικής και τοπικής εξουσίας προς την κομποστοποίηση και ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή;
Πρόκειται για μια λύση σχετικά φθηνή, που δεν έχει μεγάλο περιθώριο κέρδους για τους εργολάβους των σκουπιδιών και στηρίζεται στη συμμετοχή του κόσμου.

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

«Πρόεδρε, έχεις μεγάλη ευθύνη για το φιάσκο της κινητοποίησης»

ATTIKA NEA 20/5/2010

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Ρεπορτάζ: Πόπη Σουφλή

Δριμύ ΚΑΤΗΓΟΡΩ κατά Κούκη
από μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Κατά του ΧΥΤΑ
Π. Κοροβέση: «Πρόεδρε, έχεις μεγάλη ευθύνη για το φιάσκο της κινητοποίησης.
Ενήργησες σύμφωνα με τη βούληση των όψιμων αγωνιστών Δημάρχων και μετέτρεψες τους συνεργάτες σου σε φερέφωνά τους»!!!

Ρεπορτάζ: Πόπη Σουφλή

Το φιάσκο της διαδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Μαϊου 2010 στην συμβολή της Λεωφόρου Μαραθώνος με την Λεωφόρο Διονύσου, κατά του ΧΥΤΑ, την οποία κάλυψε δημοσιογραφικά η ΑΤΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, επιβεβαιώνει το σχετικό ρεπορτάζ και τον τίτλο που επιλέξαμε, με την επιστολή ΚΟΛΑΦΟ του μέλους της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα κατά του ΧΥΤΑ κυρίας Πόπης Κοροβέση, προς τον Πρόεδρο του Γραμματικού Νίκο Κούκη.
Η επιστολή, εστάλη στον Πρόεδρο του Γραμματικού και κοινοποιήθηκε στα Μέλη της Συντονιστικής την επόμενη της αποτυχημένης διαδήλωσης.
Η ΑΤΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, κατ’ αποκλειστικότητα δημοσιεύει την επιστολή της κυρίας Κοροβέση, χωρίς σχόλια. Άλλωστε, τι θα μπορούσε να προσθέσει κανείς σε μια επιστολή, που για τους γνωρίζοντες τα τοπικά δρώμενα, αποκαλύπτει τραγικές αλήθειες και μεγάλη απογοήτευση, για όσους αγωνίζονται χωρίς ιδιοτέλεια και πολιτικά συμφέροντα κατά ενός κοινωνικού και περιβαλλοντικού εγκλήματος;

Προς: Τον Πρόεδρο Γραμματικού
κ. Νικόλαο Κούκη
Κοινοποίηση: Μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Κατά του ΧΥΤΑ
κ. Σαφρά Ιωάννη
κ. Μέξη Κατερίνα
κ. Δελαγραμμάτικα Βασ.
κ. Κόλλια Γιώργο
κ. Σαφρά Βαγγέλη
κ. Λιονάκη Μανώλη
κ. Δαριβιανάκη Μιχάλη

Κύριε Πρόεδρε,
Η κινητοποίηση της Κυριακής 16/5/2010, για την οποία τόσο μοχθήσαμε, κουραστήκαμε και δαπανήσαμε άφθονο χρόνο, ενώ θα μπορούσε να είχε μεγάλη επιτυχία, τελικά, κατέληξε σε φιάσκο.
Ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης το έχεις εσύ Πρόεδρε, που αντί να είσαι ο φύλακας των αποφάσεων της Συντονιστικής, ενήργησες σύμφωνα με την βούληση Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων της ευρύτερης περιοχής.
Απαξίωσες τη Συντονιστική και έκανες τους συνεργάτες σου, αν μας θεωρείς συνεργάτες σου και όχι όργανά σου, φερέφωνα αυτών των όψιμων αγωνιστών, που εν όψη των εκλογών, θέλησαν να παίξουν επικοινωνιακό παιχνίδι εις βάρος μας και κυρίως εις βάρος του αγώνα μας, με κύριο μέλημά τους, να κερδίσουν ψηφοφόρους από το Γραμματικό.
Δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα, να κάνω το «χαμάλη» σ’ αυτόν τον αγώνα, άλλωστε το ξέρεις καλά πως τον έχω κάνει με απόλυτη ικανοποίηση άπειρες φορές. Μου είναι αδιανόητο όμως, να θεωρούμαι μέλος της Συντονιστικής, να μου δίνεται το δικαίωμα να αποφασίσω για την συγκεκριμένη κινητοποίηση, με τη διαβεβαίωση πως ό,τι αποφασίσουμε αυτό θα υλοποιηθεί, και τελικά, να ακυρώνομαι, γιατί ο Πρόεδρος θέλει να γίνει αρεστός σε κάποιους υποψηφίους από τους γειτονικούς δήμους.
Τίποτε, μα απολύτως τίποτε δεν υλοποιήθηκε σύμφωνα με τις αποφάσεις της Συντονιστικής. Από το πιο απλό, ότι την ντουντούκα θα την έχει μόνο η Κοροβέση, προκειμένου να διαφυλάξουμε την κινητοποίηση από τυχόν «προεκλογικούς» χαιρετισμούς υποψηφίων, και η οποία Κοροβέση, δεν την είχε σχεδόν καθόλου, μέχρι και το ότι η πορεία προς το Κέντρο Υγείας, θα γίνει χωρίς προαναγγελία, αλλά αναγγελία της τελευταίας στιγμής
Και σε ρωτώ, Πρόεδρε:
- Ήσουν ενήμερος για τις αποφάσεις μας; Γιατί το λογικό είναι αυτό, να είχες δηλαδή ενημερωθεί λεπτομερώς για τα πάντα, από τους Κοινοτικούς σου Συμβούλους και όχι να ζητάς εκείνη την ώρα να μάθεις από την κυρία Μέξη, τι απόφαση έχουμε πάρει για το κάθετί και παράλληλα, να μας προσβάλλεις, τουλάχιστον εμένα αρκετές φορές, και εκείνη την ώρα, αλλά και νωρίς το απόγευμα, λέγοντάς μου μπροστά σε δύο κοινούς γνωστούς μας : «μια φορά σας άφησα να οργανώσετε κάτι μόνοι σας και τα κάνατε … θάλασσα».
- Αυτό είναι το λάθος του, Πρόεδρε, ότι έβγαλες τον εαυτό σου απέξω απ’ αυτή τη διαδικασία.
- Ο Πρόεδρος, είναι η ψυχή του αγώνα, ο μπροστάρης, όχι μόνο την ώρα του αγώνα, αλλά και πριν και μετά, όπως άλλωστε συνέβαινε στο παρελθόν.
- Μετά απ’ όλα αυτά και αρκετά άλλα που θα αναφέρω στην επόμενη Συντονιστική, αν βέβαια μου το επιτρέψεις, θέλω να εκφράσω την επιθυμία μου να μην ξανασυμμετάσχω σε τέτοια διαδικασία.
- Θα είμαι πάντα παρούσα στον αγώνα, θα κάνω ό,τι μου ζητήσεις γι αυτόν, δεν θα με βρεις ποτέ απέναντί σου, αλλά μέχρι εκεί.
- Η απαξίωση των συνεργατών μας και ειδικά όσων έχουν τσαγανό, άποψη και κρίση, δεν είναι σωστή τακτική.
- Συγνώμη, αν έγινα καυστική, αν σε στεναχώρησα. Έχω συνηθίσει να μιλάω κοιτώντας τον άλλο στα μάτια.

Με εκτίμηση
και αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Πόπη Κοροβέση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου