.

Αρμοδιότητα της Β' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων είναι να προβάλει τα ευρήματα που έρχονται στο φως στις περιοχές ευθύνης της.

Πώς εξηγείται η κραυγαλέα αδιαφορία της κεντρικής και τοπικής εξουσίας προς την κομποστοποίηση και ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή;
Πρόκειται για μια λύση σχετικά φθηνή, που δεν έχει μεγάλο περιθώριο κέρδους για τους εργολάβους των σκουπιδιών και στηρίζεται στη συμμετοχή του κόσμου.

Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Η εικόνα ενός «παραδομένου» Γραμματικού στις ορέξεις των εργολάβων είναι απαράδεκτη.

Επιβάλλεται , άμεσα , η δημιουργία νέας πολυμελούς συντονιστικής επιτροπής που θα προέλθει μέσα από λαϊκή συνέλευση.Ας αποκτήσουν νόημα οι λέξεις επιτροπή και συντονισμός.

Κυριακή ήλθε η πληροφορία σε κάτοικους του Γραμματικού , ότι στον χώρο της χωματερής εργάζονταν παράνομα χειριστές μηχανημάτων. Η παρανομία εν προκειμένω είναι ότι απαγορεύονται οι εργασίες την Κυριακή (είχαν άδεια;) και ότι απουσίαζαν οι αρχαιολόγοι .
Ειδοποιήθηκε ο πρόεδρος της κοινότητας ο οποίος μαζί με τους κατοίκους πήγαν στο εργοτάξιο όπου διαπίστωσαν ότι τα μηχανήματα ήταν σε λειτουργία. Έγινε η σύλληψη τους από την αστυνομία και μεταφέρθηκαν στο ΑΤ Μαραθώνα όπου έγιναν μηνύσεις και ακολουθήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου.
Ερωτηματικά προκαλεί η στάση της Αστυνομίας η οποία επιτρέπει την παράνομη εκτέλεση εργασιών από τον εργολάβο τις Κυριακές και μάλιστα χωρίς την παρουσία αρχαιολογικής υπηρεσίας .Είναι φανερό ότι έχουν σαν δεδομένο ότι η τοπική κοινωνία έχει αποδεχτεί την χωματερή και παρανομούν απροκάλυπτα.
Η εικόνα ενός «παραδομένου» Γραμματικού στις ορέξεις των εργολάβων είναι απαράδεκτη. Είναι εξοργιστικό το γεγονός ότι η συντονιστική επιτροπή του Γραμματικού έχει μεταβληθεί σε ένα φάντασμα , αφού κανείς δεν γνωρίζει ούτε τα πρόσωπα που την απαρτίζουν. Δεν είναι σε θέση να κινητοποιήσει τους κατοίκους του Γραμματικού , πέρα από ένα μικρό αριθμό ,και δεν τους παρέχει στοιχειώδη ενημέρωση. Η κατάσταση είναι σε τέλμα , οι πολίτες διχασμένοι .
Επιβάλλεται , άμεσα , η δημιουργία νέας πολυμελούς συντονιστικής επιτροπής που θα προέλθει μέσα από λαϊκή συνέλευση. Οι πολίτες να επιλέξουν άτομα τα οποία εμπιστεύονται , χωρίς χρώματα . Άτομα γιά να ελέγξουν τις παρανομίες , να βάλουν στόχους στην μάχη κατά της χωματερής και να τους υλοποιήσουν. Να πυκνώσουν τις ειρηνικές κινητοποιήσεις και να ενημερώνουν πειστικά την κοινή γνώμη και πέρα από τα όρια του Γραμματικού. Υπάρχουν άνθρωποι ικανοί και πρόθυμοι να δουλέψουν σε αυτόν τον αγώνα . Ας αποκτήσουν νόημα οι λέξεις επιτροπή και συντονισμός. Δεν έχουμε καιρό για χάσιμο .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου