.

Αρμοδιότητα της Β' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων είναι να προβάλει τα ευρήματα που έρχονται στο φως στις περιοχές ευθύνης της.

Πώς εξηγείται η κραυγαλέα αδιαφορία της κεντρικής και τοπικής εξουσίας προς την κομποστοποίηση και ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή;
Πρόκειται για μια λύση σχετικά φθηνή, που δεν έχει μεγάλο περιθώριο κέρδους για τους εργολάβους των σκουπιδιών και στηρίζεται στη συμμετοχή του κόσμου.

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Διακήρυξη της Δύναμης Πολιτών


Η Δύναμη Πολιτών σας καλεί
την Κυριακή 30 Μάη 11 π.μ. στο
1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Μάκρης
ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ
για το Σχέδιο Καλλικράτης
τις Δημοτικές εκλογές
και τη συμπαράταξη
των ενεργών πολιτών
Ν. Μάκρης, Μαραθώνα, Γραμματικού και Βαρνάβα
για ένα μεγάλο, αυτόνομο και ακομμάτιστο ψηφοδέλτιο νίκης।


Διακήρυξη της Δύναμης Πολιτών

Οι Δημοτικές εκλογές του Νοέμβρη ορίζονται από δύο σταθερές: Το σχέδιο Καλλικράτης και την πρωτοφανή οικονομική κρίση.
Το Σχέδιο Καλλικράτης εμφανίζεται ότι συμβάλει στο Διοικητικό εκσυγχρονισμό της χώρας. Στην πράξη όμως εξυπηρετεί τις άμεσες ταμειακές ανάγκες του κράτους και τις εκλογικές ανάγκες του κομματισμού.
Αυτό που δεν προωθείται είναι η συμμετοχή των πολιτών στο πρωτοβάθμιο κύτταρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η έννοια της Άμεσης Δημοκρατίας. Αντίθετα ενισχύεται το δημαρχοκεντρικό σύστημα, ενώ παραμένει το άδικο σύστημα της υπερενισχυμένης αναλογικής.
Ιδρύονται νέοι, υπερφυσικά ανεπτυγμένοι και με πολλές αρμοδιότητες Δήμοι, αλλά χωρίς τα ανάλογα οικονομικά μέσα. Τα δημοτικά έργα επαφίενται στον πατριωτισμό των ιδιωτικών κεφαλαίων που θα προσελκυστούν (με το αζημίωτο φυσικά) και την αύξηση της φορολογίας. Η Παιδεία, η Υγεία, η Κοινωνική Πρόνοια, ο Πολιτισμός θα είναι τα πρώτα θύματα στο νέο σχεδιασμό.
Μπορούν να χαρακτηριστούν ως θετικά τα μέτρα διαφάνειας που περιλαμβάνει το σχέδιο, αλλά η ατολμία για υιοθέτηση μορφών άμεσης Δημοκρατίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και η φανερή έλλειψη εμπιστοσύνης στους πολίτες, περιορίζουν δραστικά την αποτελεσματικότητά τους.
Η οικονομική κρίση θα δοκιμάσει τις αντοχές του πολιτικού συστήματος και ειδικότερα της Κυβέρνησης απέναντι στη διογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια για τα σκληρά οικονομικά μέτρα. Αυτό θα εκφραστεί στην ψήφο των πολιτών, που θα είναι ψήφος διαμαρτυρίας απέναντι σε εκείνα τα πολιτικά κόμματα που θεωρούνται συνυπεύθυνα για την κρίση. Και ως αποτέλεσμα θα έχει την ενίσχυση δημοτικών σχημάτων και κινήσεων που κινούνται έξω από το κομματικό κατεστημένο και τη λογική των χρισμάτων.
Οι κινήσεις πολιτών και τα ανεξάρτητα αυτο-διοικητικά σχήματα, που στις προηγούμενες Δημοτικές εκλογές συγκέντρωσαν πανελλαδικά ποσοστό 20%, αναμένεται να καταγραφούν ως πρώτη δύναμη στις εκλογές του Νοέμβρη ξεπερνώντας και τα δύο κόμματα εξουσίας.
Η ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ στις εκλογές του 2006 έσπασε την παράδοση και με την είσοδό της στο Δημοτικό Συμβούλιο εγκαινίασε μια νέα περίοδο στα Δημοτικά πράγματα της Ν. Μάκρης. Με τη σταθερή αγωνιστική παρουσία της ολόκληρη την τετραετία έδωσε πνοή και ουσία στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και έβαλε πάνω από μικροπολιτικές και συμφέροντα την εξυπηρέτηση των πολιτών και του τόπου.
Στάθηκε αντίθετη στα σχέδια οργανωμένων συμφερόντων που επιδιώκουν την τσιμεντοποίηση της περιοχής, καταστρέφοντας το φυσικό της πλούτο
(Τσιμεντονήσι, Μπρέξιζα, δασάκι, παράνομες χωματερές, παραλία κλπ) και υπερασπίστηκε αρχές και αξίες αντίθετες με το πνεύμα συναλλαγής και διαφθοράς που ενδημεί στα ανώτερα κλιμάκια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Η ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ με μόνο μία έδρα στο Δημοτικό Συμβούλιο άσκησε ουσιαστική αντιπολίτευση και σε πολλές περιπτώσεις ήταν η ΜΟΝΗ αντιπολίτευση. Αλλά ο κύριος προσανατολισμός της ΔΥΝΑΜΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ήταν και είναι οι αγώνες, μέσα στην κοινωνία και ανάμεσα στους πολίτες και τα καθημερινά τους προβλήματα. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η πρόταση για τη συμπαράταξη ενός μεγάλου αυτόνομου και ακομμάτιστου ψηφοδελτίου νίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου