.

Αρμοδιότητα της Β' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων είναι να προβάλει τα ευρήματα που έρχονται στο φως στις περιοχές ευθύνης της.

Πώς εξηγείται η κραυγαλέα αδιαφορία της κεντρικής και τοπικής εξουσίας προς την κομποστοποίηση και ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή;
Πρόκειται για μια λύση σχετικά φθηνή, που δεν έχει μεγάλο περιθώριο κέρδους για τους εργολάβους των σκουπιδιών και στηρίζεται στη συμμετοχή του κόσμου.

Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Ανέκδοτα γιά βραβείο...


ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ
Tης Σοφίας Βούλτεψης
svoultepsi@yahoο.com

Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στο Γραμματικό δεν συμβαίνουν ούτε στην τελευταία τριτοκοσμική χώρα. Η πιο άγρια εκμετάλλευση του ατομισμού και της άγνοιας –ο συνδυασμός που σκοτώνει. Βουλευτές, τοπικοί άρχοντες και πολίτες δίνουν τη μάχη του μεσαίωνα. Οι αντιδράσεις όλων θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και ύποπτες.
Αν και είναι βέβαιο ότι οι πόλεις που φιλοξενούν τέτοιους άψογους χώρους υγειονομικής ταφής βγαίνουν κερδισμένες, αν και στο εξωτερικό οι πόλεις ερίζουν για το ποια θα εξασφαλίσει ΧΥΤΑ στην περιοχή της –ακόμη και διαδηλώσεις γίνονται–, αν και προφανώς το Παρίσι, η Ρώμη, η Μαδρίτη, η Βιέννη και όλες οι μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις ούτε κατοικούνται ούτε κυβερνώνται από ηλίθιους, αν και σ’ όλον τον κόσμο αυτοί οι χώροι μετατρέπονται σε οάσεις πράσινου, όλοι οι παραπάνω συνεχίζουν το βιολί τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου