.

Αρμοδιότητα της Β' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων είναι να προβάλει τα ευρήματα που έρχονται στο φως στις περιοχές ευθύνης της.

Πώς εξηγείται η κραυγαλέα αδιαφορία της κεντρικής και τοπικής εξουσίας προς την κομποστοποίηση και ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή;
Πρόκειται για μια λύση σχετικά φθηνή, που δεν έχει μεγάλο περιθώριο κέρδους για τους εργολάβους των σκουπιδιών και στηρίζεται στη συμμετοχή του κόσμου.

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Σκορποχώρι» αντί συντεταγμέμης διαμαρτυρίας!...


Ο ΔΗΜΟΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 20/5/2010
Ρεπορτάζ:ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΜΑΡΚΟΥ

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ (!!!) ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΠΙΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΧΥΤΑ

Εντυπωσιακή η συμμετοχή κατοίκων και φορέων από την ευρύτερη περιοχή ή άλλως, από το νέο Δήμο Μαραθώνος (Νέα Μάκρη, Μαραθώνας, Γραμματικό και Βαρνάβας) στην κινητοποίηση κατά της χωροθέτησης Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στο Γραμματικό, που έλαβε χώρα την περασμένη Κυριακή, στον κόμβο των λεωφόρων Μαραθώνος και Διονύσου στη Νέα Μάκρη.
Όσο εντυπωσιακή όμως, ήταν η συμμετοχή άλλο τόσο απογοητευτικό ήταν το αποτέλεσμα! Η ανοργανωσιά, η ασυνεννοησία μεταξύ των διοργανωτών και τελικά, ο εκνευρισμός και οι διαπληκτισμοί, έδωσαν την εικόνα ενός ασυντόνιστου πλήθους, όπου ο καθένας έκανε ό,τι ήθελε.
Μία ομάδα διαδηλωτών επιθυμούσε να κλείσει το δρόμο, άλλη ομάδα να διαδηλώσει χωρίς να εμποδίζει τους οδηγούς, τρίτη ομάδα να ακολουθήσει την πορεία προς το Κέντρο Υγείας, άλλοι ξεκίνησαν να πάνε προς την κεντρική πλατεία της πόλης και άλλοι προς την παραλία. Φυσικό επόμενο ο κόσμος ν’ αποχωρήσει έντονα δυσαρεστημένος, ενώ το χειρότερο απ’ όλα, ήταν ότι στην εν λόγω διαδήλωση διαμαρτυρίας έλαβαν μέρος πολίτες που δεν είχαν ασχοληθεί στο παρελθόν με το θέμα και οι οποίοι δήλωσαν πως, δεν πρόκειται να συμμετάσχουν ξανά, σε… «τέτοιου είδους παρωδία» όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά. Επιπλέον, στο σύνολό τους οι κάτοικοι οι οποίοι αποφάσισαν ν’ αφιερώσουν το πρωινό της Κυριακής στον αγώνα κατά της δημιουργίας χωματερής στην περιοχή, αντιλήφθηκαν «πόσο δύσκολο θα είναι να εφαρμοστεί στην πράξη ο «Καλλικράτης» όταν σε ένα ζήτημα στο οποίο θα έπρεπε να επιδειχθεί σύμπνοια και αλληλοστήριξη, δεν κατέστη δυνατό να επιτευχθεί και αυτή ακόμα, η στοιχειώδης συνεννόηση».
«Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους εκείνοι που χρόνια τώρα… πατρονάρουν το θέμα του ΧΥΤΑ» υποστήριζουν οι κάτοικοι της περιοχής. Εκείνο που λέμε απλά, εμείς είναι ότι, ο μόνος τρόπος για να αλλάξει η χωροθέτηση, είναι από τη μαζική αντίδραση και κατακραυγή των πολιτών. Εάν οι πολίτες θεωρήσουν, είτε ότι «η υπόθεση είναι πουλημένη» είτε ότι «η υπόθεση είναι χαμένη» δεν θ’ ασχοληθούν, όσο και αν κάποιοι (σ.σ. προεκλογικά έστω) επιχειρήσουν να τους βγάλουν στους δρόμους…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου