.

Αρμοδιότητα της Β' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων είναι να προβάλει τα ευρήματα που έρχονται στο φως στις περιοχές ευθύνης της.

Πώς εξηγείται η κραυγαλέα αδιαφορία της κεντρικής και τοπικής εξουσίας προς την κομποστοποίηση και ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή;
Πρόκειται για μια λύση σχετικά φθηνή, που δεν έχει μεγάλο περιθώριο κέρδους για τους εργολάβους των σκουπιδιών και στηρίζεται στη συμμετοχή του κόσμου.

Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Ανοικτή επιστολή προς όλους τους υποψήφιους Δημάρχους του Μαραθώνιου Δήμου.



''Μηδενί δίκην δικάσεις, πριν αμφοίν μύθον ακούσεις''

του Κυριάκου Γκίκα

Αναρωτιέμαι, αν θα υπάρχει έστω και ένας υποψήφιος Δήμαρχος στις επικείμενες εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης τον ερχόμενο Νοέμβριο που θα υποστηρίζει δημόσια τη δημιουργία ΧΥΤΑ στο Μαραθώνιο Δήμο। Είμαι σίγουρος πως κανείς, μα κανείς δεν θα υποστηρίξει αυτή την άποψη. Θα διαβάζουμε σε φυλλάδια με κεφαλαία γράμματα, είτε με πράσινο, είτε με μπλε, είτε με κόκκινο χρώμα και ροζέ, ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΥΤΑ ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΔΗΜΟ. Το ανησυχητικό θα είναι, ότι πολλοί από τους παρευρισκόμενους οπαδούς στις προεκλογικές συγκεντρώσεις θα χειροκροτούν και θα φωνάζουν «Μπράβο Δήμαρχε».

Αναρωτιέμαι αν έστω και ένας από όλους αυτούς τους μελλοντικούς υποψήφιους θα αναγράφουν στα προεκλογικά τους φυλλάδια, τον τρόπο με τον οποίο πιστεύει ότι θα αντιμετωπίσει και θα ανατρέψει το γεγονός αυτό, δηλαδή την αποτροπή του ΧΥΤΑ στο Μαραθώνιο Δήμο। Φοβάμαι πως κανένας !!! Επομένως δεν είναι προτιμότερο να μας πού στο προεκλογικό τους αγώνα ΝΑΙ ΣΤΟ ΧΥΤΑ στο Μαραθώνιο Δήμο?????
Διαφορετικά θα υποστούμε και σε αυτό το προεκλογικό αγώνα το παιχνίδι των «Υποσχετικών Επιταγών» και στο θέμα των ΧΥΤΑ, αλλά και όχι μόνο, όπως σε όλα τα καίρια προβλήματα της ευρύτερης περιοχής. Οι λεονταρισμοί και οι μεγαλοκουβέντες θα είναι επί ημερησίας βάσεως με αποκορύφωμα τις προεκλογικές ομιλίες των εκάστοτε υποψήφιων Δημάρχων.
Σε μια εποχή λιτότητας όταν και το ένα ευρώ έχει αξία, δεν είναι προτιμότερο να ξοδευτούν χρήματα σε πράγματα που θα φέρουν αποτέλεσμα ή έστω να μείνουν για το καλό του τόπου ??? Φανταστείτε ένας υποψήφιος Δήμαρχος αντί για αφίσες και έξοδα διαφήμισης να κάνει δωρεάν 50 κάδους κομποστοποίησης και να τους διανέμει στα σχολεία και σε άλλους δημόσιους φορείς της περιοχής. Κάποιος άλλος να βάλει τους χορηγούς του και να εκπονήσει Τεχνητή μελέτη για την ακαταλληλόλητα της περιοχής του ΧΥΤΑ στο Μαραθώνα. Άλλος ίσως να αγοράσει το 1/10 της αξίας ενός απορριμματοφόρου που θα μεταφέρει μόνο χαρτικά γιατί επιτέλους έχει πάρει ζεστά το θέμα της ανακύκλωσης . Κάποιος άλλος μόνο κάδους για εναπόθεση πλαστικών και αλουμίνιων.
Τέλος, ας μάθουμε με ποιο τρόπο οι μελλοντικοί μας υποψήφιοι Δήμαρχοι θα προσπαθήσουν να δώσουν λύσεις στα 10 ίσως 15 σοβαρότερα προβλήματα του Μαραθώνιου Δήμου και ποια είναι αυτά ???

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου