.

Αρμοδιότητα της Β' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων είναι να προβάλει τα ευρήματα που έρχονται στο φως στις περιοχές ευθύνης της.

Πώς εξηγείται η κραυγαλέα αδιαφορία της κεντρικής και τοπικής εξουσίας προς την κομποστοποίηση και ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή;
Πρόκειται για μια λύση σχετικά φθηνή, που δεν έχει μεγάλο περιθώριο κέρδους για τους εργολάβους των σκουπιδιών και στηρίζεται στη συμμετοχή του κόσμου.

Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Κάλεσμα της Διαδημοτικής Συνεργασίας Πολιτών.

Προς τους Συλλόγους, τις Κινήσεις και τους Ενεργούς Πολίτες
Γραμματικού, Μαραθώνα, Ν. Μάκρης και Ραφήνας

H Διαδημοτική Συνεργασία Πολιτών Μαραθώνα , Ν.Μάκρης , Ραφήνας
σας καλεί σε ανοιχτή ενημέρωση - συζήτηση
Το Σάββατο 15 Μαΐου 2010 και ώρα 18.15 στο δημαρχείο Ν. Μάκρης

ΘΕΜΑΤΑ
1. Θαλάσσιο Αιολικό Πάρκο. Η εταιρία επιμένει ενώ η ΡΑΕ λέει ότι η πρόταση ισχύει. Τι αναφέρει το νέο νομοσχέδιο για Eπιτάχυνση Aνάπτυξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
2. Ανάπλαση Παραλιακού Μετώπου. Ενημέρωση για τις επεμβάσεις που σχεδιάζονται. Τα κυριότερα σημεία που πρέπει να προσέξουμε.
3. ΧΥΤΑ Γραμματικού. Η εξέλιξη του έργου. Σχεδιασμός της παρέμβασής μας. Γιατί είναι ανώφελη η κατασκευή του.
4. Μπρέξιζα. Τα σχέδια του δήμου Ν. Μάκρης και της Κτηματ. Εταιρείας Δημοσίου (Κ.Ε.Δ.) για το κτήμα της πρώην Αμερ. Βάσης - η άποψη των πολιτών για την αποκατάσταση της περιοχής, που είναι προστατευόμενος αρχαιολογικός χώρος και υγρότοπος.
Η Διαδημοτική Συνεργασία Πολιτών συγκροτήθηκε τον Μάιο του 2009 από 33 Τοπικούς Συλλόγους
κατά της χωροθέτησης του Αιολικού Πάρκου στο θαλάσσιο μέτωπο από Μαραθώνα μέχρι Ραφήνα.

Γεννήθηκε από την ανάγκη να αντιμετωπιστούν συντονισμένα κι όχι αποσπασματικά τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν στους δήμους μας, με συλλογικές δράσεις και σε διαδημοτικό πλέον επίπεδο. Γι’αυτό και τα ζητήματα του θαλάσσιου Αιολ. Πάρκου, της Ανάπλασης του Παραλιακού Μετώπου και του Χ.Υ.Τ.Α. Γραμματικού μας απασχόλησαν από την αρχή. Για τον καλύτερο συντονισμό της δράσης μας αποφασίσαμε να λειτουργεί 9μελής γραμματεία.
Ως τοπικοί φορείς γνωρίζουμε, εκτιμάμε και προστατεύουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των περιοχών μας, ενώ η πολύχρονη ενασχόλησή μας με τα θέματα των περιοχών μας, με γνώμονα το κοινό καλό, αποτελεί εγγύηση για την χωρίς προσωπικές φιλοδοξίες δραστηριότητά μας. Με αλληλοενημέρωση και συζήτηση διαμορφώνουμε τις τελικές θέσεις μας και με συνεργασία δρούμε. Άλλωστε, η δυναμικότητα που πηγάζει από την συλλογική προσπάθεια έχει αποδειχθεί ως το αποτελεσματικότερο μέσο πίεσης για τις τοπικές αρχές αλλά και την κεντρική διοίκηση.
Σκοπός μας είναι η βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής μας. Αυτό σημαίνει ότι η οποιαδήποτε παρέμβαση θα πρέπει να γίνεται με σεβασμό στα χαρακτηριστικά του ανθρωπογενούς και του φυσικού περιβάλλοντος, ώστε η ποιότητα ζωής που απολαμβάνουμε, να διατηρηθεί και για τις επόμενες γενιές. Δυστυχώς, η ιστορία, ο πολιτισμός, η καθαρή θάλασσα, η παραλία, τα βουνά, οι τελευταίες ζώνες πρασίνου και σημαντικών βιοτόπων της Αττικής, ενώ αποτελούν δημόσια αγαθά και τα μεγαλύτερα «κεφάλαια» της περιοχής μας, χρειάζονται όσο ποτέ άλλοτε την προστασία της τοπικής κοινωνίας, όλων μας, δηλαδή. Ο ήπιος ρυθμός ανάπτυξης, οι μικρής κλίμακας δραστηριότητες, η διατήρηση παραδοσιακών ενασχολήσεων κ.τ.λ. μπορούν να εξασφαλίσουν την οικονομική βιωσιμότητα των κοινωνιών μας.
Την προστασία των παραπάνω δεν την αντιλαμβανόμαστε απλά ως δικαίωμα, αλλά ως υποχρέωση. Όσο καλύτερα πληροφορημένοι και δραστηριοποιημένοι πολίτες γινόμαστε, τόσο τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα κι η δημόσια διοίκηση δεν θα μπορούν να δρουν ανεξέλεγκτα.

Σας καλούμε το ΣΑΒΒΑΤΟ 15-5-2010 στις 18.15 στο δημαρχείο της Ν. Μάκρης να δυναμώσουμε την κοινή μας προσπάθεια, για να διατηρηθεί και να βελτιωθεί η ποιότητα της περιοχής μας.
Η γραμματεία της Διαδημοτικής Συνεργασίας Πολιτών
Για επικοινωνία:sofsid@otenet.gr, 6976754182, 6977212808, 6973391236, 6977455172

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου