.

Αρμοδιότητα της Β' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων είναι να προβάλει τα ευρήματα που έρχονται στο φως στις περιοχές ευθύνης της.

Πώς εξηγείται η κραυγαλέα αδιαφορία της κεντρικής και τοπικής εξουσίας προς την κομποστοποίηση και ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή;
Πρόκειται για μια λύση σχετικά φθηνή, που δεν έχει μεγάλο περιθώριο κέρδους για τους εργολάβους των σκουπιδιών και στηρίζεται στη συμμετοχή του κόσμου.

Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Τον κόσμο τον θέλουμε δίπλα μας ενημερωμένο, ΟΧΙ απέναντι μας.

" Δίκτυο Ανατολικής Αττικής " 16/5/2010
http://www.an-attiki.gr/

Τον κόσμο τον θέλουμε δίπλα μας ενημερωμένο, ΟΧΙ απέναντι μας.
Με αυτές τις λέξεις, τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής κατά των ΧΥΤΑ Νέας Μάκρης, αντέδρασαν στο αυθαίρετο κλείσιμο της Λ. Μαραθώνος, από τον Κοινοτάρχη Γραμματικού σε συνεργασία κατοίκων και της Συντονιστικής Επιτροπής Γραμματικού.
Δυστυχώς, την σημερινή κατάσταση την είχα προβλέψει και θέλησα σε προηγούμενο άρθρο με τίτλο (Διαδήλωση και κλείσιμο δρόμων...κατά πόσο ανοίγουν τον δρόμο της αλήθειας;;; ), να επιστήσω την προσοχή, που πρέπει να δώσουμε όλοι πλέον, σε τέτοιας μορφής συγκεντρώσεις.
Λυπάμαι, για όσα γίναν και όσα θα μπορούσαν να γίνουν, αλλά δεν έγιναν....
Τελικά ορισμένοι φαίνεται ότι ΔΕΝ σέβονται τις συντονιστικές επιτροπές και τις αποφάσεις τους, αφού τις θέλουν μόνο για να συγκεντρώνουν τους ενεργούς πολίτες και ως μπουλούκια να τους κατευθύνουν, όπου αυτοί θέλουν, μηδενίζοντας την προσωπικότητα τους.
Αγώνας δεν μπορεί να γίνει έτσι.
Δεν μπορεί η μία επιτροπή, να αναιρεί αποφάσεις της άλλης, όπως και ο κάθε τοπικός άρχοντας, ειδικά όταν μετέχουν στον ίδιο αγώνα.
Σε όλες τις εκδηλώσεις το πλάνο που συμμετέχει ένας τοπικός ή μελλοντικά τοπικός άρχοντας, είναι κοινό και πανομοιότυπο.
Κεντρίζουμε το ενδιαφέρον των ΜΜΕ, στην προκειμένη περίπτωση κλείσιμο του δρόμου. Μόλις έρχονται τα ΜΜΕ είμαστε εκεί για να τους μιλήσουμε, να φανούμε ότι παράγουμε έργο, έχουμε με το μέρος μας την δύναμη των εθελοντών πολιτών και θεωρούμαστε άξιοι να διεκδικήσουμε και πάλι την θέση του άρχοντα.
Ειδικά σε ένα διευρυμένο Δήμο όπως ο νέος ( Καλλικαράτιος ) Μαραθώνιος Δήμος.
Αυτό έγινε από τους κουστουμαρισμένους Δημάρχους και υποψήφιους, σήμερα.
Προκαλώντας στο πλήθος, αιδοία και μόνο.
Αυτή την δόση όμως ο ενεργός πολίτης, απέδειξε ότι είναι ικανός να διακρίνει και να μην ενδώσει, σε τέτοιας μορφής εκβιαστική προβολή, εις βάρος ενός αγώνα όλων, για τα ΧΥΤΑ.
Σήμερα το πλάνο της εκδήλωσης, ήταν καθαρά η ενημέρωση των επισκεπτών της περιοχής, στην διασταύρωση Διονύσου.
Αυτό και μόνο αυτό ξεκάθαρα.
Και είχα διαβεβαιώσεις γι΄ αυτό, αλλά οικτρά διαψευστήκαν.
Μία απόφαση που ΔΕΝ τηρήθηκε δυστυχώς.
Θλίβομαι, διότι η Συντονιστική Επιτροπή κατά των ΧΥΤΑ Νέας Μάκρης, εκτέθηκε στους ενεργούς πολίτες που είχε συγκεντρώσει. (Αναμένω και σχετική ανακοίνωση καταγγελία, της Συντονιστικής Επιτροπής κατά των ΧΥΤΑ Νέας Μάκρης).
Θλίβομαι, με την σειρά μου και ζητώ συγνώμη από όσους είχα διαβεβεώσει, ότι θα γίνει μόνο ενημέρωση των διερχόμενων αυτοκινήτων.
ΟΧΙ η ταλαιπωρία αυτών, με το κλείσιμο της διασταύρωσης, πολύ περισσότερο δε η πορεία προς το Κέντρο Υγείας, που έπεσα από τα σύννεφα, μόλις το άκουσα.
Ενέργειες αυτής της μορφής, οδηγούν έναν αγώνα σε τελμάτωση και όχι ανάδειξη του.
Εάν κάποιοι έχουν συμφέροντα ή χαμηλό IQ, ώστε να οδηγούν τους ενεργούς πολίτες σε τέτοιες μορφές αγώνα, ας απομακρυνθούν έγκαιρα.
Επιτέλους, θα πρέπει να το καταλάβει ο καθένας μας, ότι με την φοβέρα και ( μαγκιά - τραμπουκισμό ) δεν φέρνεις κανέναν κοντά σου, αλλά ηθελημένα τον φέρνεις αντιμέτωπο σου.
Και δεν αμφιβάλω ότι σε ορισμένες περιπτώσεις (π.χ. εγκατάσταση εργολάβων στο ΧΥΤΑ), χρειάζεται και αυτή η μορφή ίσως, αλλά θα πρέπει να μάθουμε να ξεχωρίζουμε, το πότε και με τι τρόπο θα λειτουργούμε.
Ε.. αυτό που συνέβη σήμερα, ως πολίτης που μοναδικό μου συμφέρον, εδώ και 3 χρόνια που αρθρογραφώ, για το θέμα αυτό από εδώ, είναι το περιβάλλον της περιοχής που ζω και τι περιβάλλον θα αφήσω στα παιδιά μου.
Δεν έχω ούτε περιουσία, ούτε άλλα συμφέροντα, ώστε να με οδηγήσουν επιπλέον, για να διαμαρτύρομαι.
Ας γίνει κατανοητό αυτό, και σεβαστό.
Το αν κάποιοι που έχουμε την οικολογική ευαισθησία να αντιστεκόμαστε για τον ΧΥΤΑ και μένουμε στην ευρύτερη περιοχή, είναι αμάρτημα τελικά να έχουμε πιο ανοικτό μυαλό, να βλέπουμε ορισμένα πράγματα από μία άλλη πιο καθαρή σκοπιά;;;
Μη έχοντας την καθημερινή πίεση, που έχει ένας κάτοικος της εκεί περιοχής, ώστε δικαιολογημένα να λειτουργεί κατ΄ αυτό τον τρόπο.
Μήπως ενοχλεί ορισμένους αυτό;;;
Να φύγουμε τότε και να κάνουμε τον δικό μας μεμονωμένο αγώνα. Να κάνει το ίδιο και ο Βαρνάβας, ο Μαραθώνας και να γίνουμε μία Βαβέλ, να σας εξυπηρετήσουμε.
Θέλετε;;; Είναι στα σχέδια σας, η διάσπαση του αγώνα;;;
Αφού ήδη διακρίναμε, Συντονιστικές Ενεργών πολιτών, Δήμων, Κεντρική Συντονιστική και ένα Κοινοτάρχη Στρατηγό άλλων εποχών, που λειτούργησαν χωρίς να είναι εναρμονισμένοι, συζητήσιμοι και να αποδέχονται ότι η τοπική Συντονιστική Επιτροπή, έχει χαράξει έναν διαφορετικό στυλ αγώνα, από τον κλεφτοπόλεμο (Γιούργια) που έχει μάθει.
Επειδή ο αγώνας γίνετε από τον καθένα μας, που προσφέρει από το δικό του μετερίζι, όσο μπορεί και με όποιο τρόπο μπορεί, ή θεωρεί αποδεκτό που αξίζει να αγωνιστεί.
Παρακαλώ πολύ, όταν ζητήσετε την επόμενη φορά, από τους ευαισθητοποιημένους πολίτες να συνδράμουν στον αγώνα για τα ΧΥΤΑ, φροντίστε να έχετε πλήρες πλάνο, τι σκοπό έχετε και τι ακριβώς θα γίνει, χωρίς να τα παρεκλείνετε.
Για να σας εμπιστευθώ εγώ, αλλά και οι πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου