.

Αρμοδιότητα της Β' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων είναι να προβάλει τα ευρήματα που έρχονται στο φως στις περιοχές ευθύνης της.

Πώς εξηγείται η κραυγαλέα αδιαφορία της κεντρικής και τοπικής εξουσίας προς την κομποστοποίηση και ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή;
Πρόκειται για μια λύση σχετικά φθηνή, που δεν έχει μεγάλο περιθώριο κέρδους για τους εργολάβους των σκουπιδιών και στηρίζεται στη συμμετοχή του κόσμου.

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Ας κοιμηθούμε ήσυχοι.....


Στο μελλοντικό ΧΥΤΑ–ΧΥΤΥ του Μαραθώνα δεν θα καταλήγουν «επικίνδυνα ιατρικά απόβλητα (χρησιμοποιημένες σύριγγες, φιάλες με αίμα, ανθρώπινα μέλη κ.λπ.),ούτε ανάμειξη οικιακού τύπου απορρίμματα, γεγονός που εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για τη δημόσια υγεία (υγεία τόσο των πολιτών, όσο και των εργαζομένων στον ΧΥΤΑ- ΧΥΤΥ) και στο περιβάλλον».
Στη συνέχεια οι εμπλεκόμενοι Δημόσιοι φορείς θα κάνουν σωστά τη δουλειά τους με απερίγραπτο ζήλο και δεν θα παρατηρείται κανένα φαινόμενο διαφθοράς. Πολύ περισσότερο τα οχήματα που θα μεταφέρουν τα οικιακά απορρίμματα θα πληρούν τις κατάλληλες προδιαγραφές και δεν θα γίνεται λόγος για παρανομία. Θα λέγεται ΧΥΤΥ, δεν θα λέγεται ΧΥΤΑ. Ασχέτως αν τέσσερα γράμματα έχει το ένα(ΧΥΤΥ), τέσσερα και το άλλο(ΧΥΤΑ).
Αντί να κοιτάξουμε πώς θα μπορούσαμε να συρρικνώσουμε τον υπάρχον ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ Φυλής, αφήνουμε το κράτος με τους εργολάβους να δημιουργήσουν και άλλους ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ κλώνους. Αλήθεια, πριν 2 χρόνια όταν εγκαινιάστηκε ο ΧΥΤΑ- ΧΥΤΥ Φυλής δεν μας μιλούσαν για κάτι το διαφορετικό από τα τότε Άνω Λιόσια;
Άλλωστε το πόρισμα της ελληνικής Βουλής το λέει ξεκάθαρα, άλλο Μαντέλης και άλλο Παυλίδης.
Ας κοιμηθούμε ήσυχοι. Καληνύχτα σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου