.

Αρμοδιότητα της Β' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων είναι να προβάλει τα ευρήματα που έρχονται στο φως στις περιοχές ευθύνης της.

Πώς εξηγείται η κραυγαλέα αδιαφορία της κεντρικής και τοπικής εξουσίας προς την κομποστοποίηση και ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή;
Πρόκειται για μια λύση σχετικά φθηνή, που δεν έχει μεγάλο περιθώριο κέρδους για τους εργολάβους των σκουπιδιών και στηρίζεται στη συμμετοχή του κόσμου.

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Κυριάκος Γκίκας προς ΥΠΕΚΑ

4/8/2010
Κυριάκος Γκίκας
Παύλου Κουντουριώτη 2
Γραμματικό – Αττικής
Τ.Κ 19007
Τηλ. 00447751370525
e-mail: kyriakosgkikas@yahoo.co.uk

ΠΡΟΣ
Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

Μαργαρίτα Καραβασίλη, Ειδική Γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Αρχιτέκτων d.p.l.g. Μηχανικός, με Msc. Πολεοδομίας, Χωροταξίας, Οικονομικού Προγραμματισμού (Πανεπιστήμιο Paris IV, Sorbonne) και Msc. Κοινωνικής Ψυχολογίας (EHESS, Paris).

Ανδρέας Ανδρεαδάκης, Ειδικός Γραμματέας Υδάτων
Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ, MSc, Ph.D., Καθηγητής ΕΜΠ, στον Τομέα Υδατικών Πόρων και Περιβάλλοντος της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών, Διευθυντής του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών Επιστήμη και Τεχνολογία Υδατικών Πόρων.

Θέμα: « ΧΥΤΑ- Παραλία ΣΕΣΙ Γραμματικού - Η καταιγίδα στις 26/07/2010 έδειξε & απέδειξε τον εφιάλτη μας. »

Αγαπητή Κυρία Καραβασίλη και Αγαπητέ Κύριε Ανδρεαδάκη,

Αν κάποιος έβλεπε την επιστημονική σας κατάρτιση, ειλικρινά θα τρόμαζε. Πόσο μάλιστα από το πολύ καλό επιστημονικά καταρτισμένο προσωπικό του Υπουργείου σας. Πάμπολλες φορές έχω λάβει απαντήσεις του Υπουργείου σας από Φυσικούς, Πολιτικούς Μηχανικούς , Ωκεανογράφους που οι περισσότεροι από εσάς φέρνουν και το τίτλο του Διδάκτωρ.
Αναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν ένα πολύ καλό επιστημονικά ανθρώπινο δυναμικό στο Υπουργείο σας, να επιτρέπει οικολογικές καταστροφές σαν αυτή στις 26/07/2010 στον Ευβοϊκό Κόλπο από τις εργασίες του ΧΥΤΑ στο Μαύρο βουνό Γραμματικού. Τα ερωτήματα είναι εύλογα για το τι μέλη γενέσθαι κατά τη λειτουργία του ΧΥΤΑ.
Δυστυχώς, εφαρμόζοντας το Κράτος μας την ίδια ακριβώς μεθοδολογία στο τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων όπως ακριβώς εφαρμόζεται στο ΧΥΤΑ – ΧΥΤΥ ΦΥΛΗΣ αλλά και Πανελλαδικά. Δείτε τι γίνεται στο ( Καρβουνάρι , Τεμπλόνη , Λευκίμμη κ.τ.λ.). Αποφεύγοντας από την άλλη τη ΜΗ-ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ με ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ στη Πηγή, και κυρίως τον ΜΗ-ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ των «ΖΗΜΩΣΙΜΩΝ – ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ» απορριμμάτων ΠΡΩΤΟΥ αναμειχθούν με τα ΑΝΟΡΓΑΝΑ, φτιάχνοντας έτσι ένα «ΤΟΞΙΚΟ ΚΟΜΠΟΣΤ» από τα σύμμεικτα απορρίμματα που βγάζουν τα Εργοστάσια Μηχανικής Ανακύκλωσης (ΕΜΑΚ). Με αποτέλεσμα το κομποστ να είναι έτοιμο, είτε για θάψιμο στον υποψήφιο ΧΥΤΑ- ΧΥΤΥ( βλέπε ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ που το παραγόμενο κομποστ θάβεται ), είτε μόνο για καύση. Και ενώ, παίρνοντας ως παράδειγμα το ΧΥΤΑ – ΧΥΤΥ ΦΥΛΗΣ σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο, είναι αρκετό το 1/3 για να καλύψει τις ανάγκες του Λεκανοπεδίου, ενώ ταυτόχρονα να κλείσουν οι παράνομες χωματερές, με σκοπό να κλείσει παντελώς και ο ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ μακροπρόθεσμα.
Όταν αυτό το απλό πράγμα δεν θέλει το Κράτος μας να το εφαρμόσει για τους γνωστούς λόγους που δεν θα αναλύσω επί του παρόντος. Δείτε σας παρακαλώ τα αποτελέσματα της ληστρικής καταστροφής του Κράτους στη παραλία Σέσι- Γραμματικού όπου σας παραθέτω τη μαρτυρία της επιτροπής αγώνα κατά του ΧΥΤΑ.
ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ , ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΕ ΦΩΤΟ & VIDEO , ΟΤΙ ΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΥΒΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΛΑΣΠΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΥΝΗΘΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΤΙΣ 26/7/2010 , ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΣΕΣΙ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΥΒΟ΄Ι΄ΚΟ .
ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ , ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΕ ΦΩΤΟ & VIDEO , ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΟΝΟΙ ΛΑΣΠΗΣ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ , ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΥΤΑ .
ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ , ΟΤΙ Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΕΣΙ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ .
ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ , ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΤΟΠΟΣ ΧΑΡΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΑΤΕΣΤΗ ΑΠΩΘΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΗ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΣ , ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ .
ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΟΠΤΕΥΟΥΣΑΣ ΑΡΧΗΣ ( ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ) , ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ , ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΚΟΛΑΣΙΜΕΣ .
ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ ΠΛΕΟΝ , ΟΤΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΡΕΙΑ Θ΄ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΝΟΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ , ΕΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΗ ΕΜΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΥΤΑ , ΟΠΩΣ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΑΛΛΩΣΤΕ , ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ , Η ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ...
ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ , ΟΤΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΘΑ ΕΝΤΑΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ - ΥΒΡΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ . ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΝΕΜΕΣΗΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΔΙΠΛΑ , ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΤΗΣ , ΣΤΟΝ ΡΑΜΝΟΥΝΤΑ ..
ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ .....
ΔΥΣΤΥΧΩΣ , ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ν΄ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΣΑΝ ΓΕΓΟΝΟΣ Η ΑΜΕΣΗ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΑΡΧΩΝ ( ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ - ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ) ..

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ



Και επειδή, το «κοινό μας σπίτι, η Μεσόγειος»,κινδυνεύει από εμάς. Σήμερα τόνοι λάσπης έφτασαν στη θάλασσα, αύριο όλα τα τοξικά στραγγίσματα των απορριμμάτων του ΧΥΤΑ θα καταλήξουν και αυτά εκεί.
Πόσο μάλιστα όταν μιλάμε για σύμμικτα απορρίμματα, για παραγωγή τοξικού κομποστ, για ένα υπέδαφος που δεν γνωρίζουμε τα χαρακτηριστικά του,( καλό θα ήταν να αναζητήσετε τα αποτελέσματα των γεωτρήσεων της Κοινοπραξίας- ΑΠ 123704 ), και για ένα ρέμα που διέρχεται μέσα από το ΧΥΤΑ και καταλήγει στον Ευβοϊκό Κόλπο. Χωρίς κανένας Δημόσιος Φορέας να υπερασπίζεται την πρόταση ότι δεν θα μολυνθεί ο Ευβοϊκός Κόλπος και ο Υδροφόρος ορίζοντας του κάμπου Μαραθώνα μετά την λειτουργία του ΧΥΤΑ.
Μπορείτε σας παρακαλώ είτε εσείς, είτε κάποιος από τους επιστήμονες σας να μας διασφαλίσει ότι δεν θα μολυνθεί ο Ευβοικός Κόλπος και ο Υδροφόρος Ορίζοντας του Κάμπου Μαραθώνα μετά τη λειτουργία του ΧΥΤΑ ?? ΝΑΙ ή ΟΧΙ ??? Γιατί τις γνώσεις τις έχετε, το θάρρος το έχετε ??

Αποβλέποντας σε συνέχεια της αλληλογραφίας μας.

Σας ευχαριστώ θερμά

Με τιμή
Κυριάκος Γκίκας


ΠΗΓΕΣ
URL : (Αγωνιστές, http://attikanea.blogspot.com/2010/07/blog-post_1756.html, Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010)

URL : (ΧΥΤΑ-ΣΕΣΙ Γραμματικού- Η καταιγίδα έδειξε & απέδειξε τον εφιάλτη μας.
, http://exotaxyta.blogspot.com/2010/07/blog-post_2199.html , Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010 )

URL : (Μία φωτογραφική περιήγηση στον χείμαρρο του θανάτου…
, http://polites-energoi.blogspot.com/2010/07/blog-post_1693.html, Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010 )

URL: ( Όχι στο ΧΥΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ, http://grammatiko-2010.blogspot.com/2010/07/blog-post_29.html )

URL: http://polites-energoi.blogspot.com/2010/07/blog-post_2310.html , από ενημερωμένοι και ενεργοί πολίτες, Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου