.

Αρμοδιότητα της Β' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων είναι να προβάλει τα ευρήματα που έρχονται στο φως στις περιοχές ευθύνης της.

Πώς εξηγείται η κραυγαλέα αδιαφορία της κεντρικής και τοπικής εξουσίας προς την κομποστοποίηση και ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή;
Πρόκειται για μια λύση σχετικά φθηνή, που δεν έχει μεγάλο περιθώριο κέρδους για τους εργολάβους των σκουπιδιών και στηρίζεται στη συμμετοχή του κόσμου.

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Δράσεις που θα μείνουν για χρόνια στον τόπο...

Το διαβάσαμε από ανακοίνωση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού


Σήμερα η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ σε συνεργασία με το Δήμο Μαραθώνος θέτουν ως μακροπρόθεσμο στόχο τη σταδιακή αποκατάσταση του τραυματισμένου ιστορικού τοπίου, που θα εδραιώσει τον Μαραθώνα ως τόπο προορισμού για επισκέπτες Έλληνες και ξένους, με την ιδιαίτερη φύση, το μεγαλύτερο Αττικό βιότοπο, το σπάνιο πευκώνα, την παραλία με τις αμμοθίνες, στοιχεία που αναφέρονται από την εποχή του Αισχύλου.

Πολλά πρέπει να γίνουν. Ξεκινάμε φέτος, με δράσεις που θα μείνουν για χρόνια στον τόπο.

Σχόλιο:
Εμείς προσθέτουμε μια ήδη σημαντική δράση που οι επιπτώσεις της θα επηρεάσουν για πολλά χρόνια τον τόπο. Ο ΧΥΤΑ Μαραθώνα , ο οποίος θα αποτελεί τόπο προορισμού των απορριμματοφόρων του λεκανοπεδίου και όχι μόνο. Έτσι για να γιορτάσουμε τα 2.500 χρόνια από την Μάχη του Μαραθώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου