.

Αρμοδιότητα της Β' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων είναι να προβάλει τα ευρήματα που έρχονται στο φως στις περιοχές ευθύνης της.

Πώς εξηγείται η κραυγαλέα αδιαφορία της κεντρικής και τοπικής εξουσίας προς την κομποστοποίηση και ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή;
Πρόκειται για μια λύση σχετικά φθηνή, που δεν έχει μεγάλο περιθώριο κέρδους για τους εργολάβους των σκουπιδιών και στηρίζεται στη συμμετοχή του κόσμου.

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

"Σήμερα μόνο οι ηλίθιοι κάνουν δικτατορίες με τανκς, από τη στιγμή που υπάρχει η τηλεόραση"



Οι κάτοικοι στην παραλία Σεσι του Γραμματικού είναι ανύπαρκτοι. Πως αλλιώς μπορείς να εξηγήσεις το γεγονός , ότι η ΕΡΤ μας πληροφορεί πως η πλησιέστερη κατοικημένη περιοχή απέχει από τον ΧΥΤΑ 4,5 με 5 χιλιόμετρα. Σίγουρα θα ήθελαν πολύ να μας εξαφανίσουν και φροντίζουν μεθοδικά γι αυτό. Τα δεινά που έχει γνωρίσει η περιοχή μας τα τελευταία χρόνια κάνουν αρκετούς να σκέπτονται να εγκαταλείψουν τον παράδεισο που μετατρέπεται σε κόλαση. Μας κάνουν να είμαστε και Εθνικά Υπερήφανοι αφού θα έχουμε το προνόμιο να αποκτήσουμε πρώτοι Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων!!!



news.ert.gr
19/8/2010
Στο Γραμματικό ο πρώτος ΧΥΤΥ στην Αττική

Μέχρι το τέλος του 2011, αναμένεται να λειτουργήσει, ο πρώτος Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων, στην Αττική. Κατασκευάζεται στο Γραμματικό, και εκεί θα καταλήγουν, μετά από επεξεργασία, απορρίμματα από την βορειοανατολική Αττική. Με παρόμοια έργα σ' όλη την τη χώρα, επιδιώκεται να μπει τέρμα στις παράνομες χωματερές. Στην Ελλάδα, εξακολουθούν να λειτουργούν περισσότερες από 250, για τις οποίες, θα κληθούμε να πληρώσουμε αυστηρά πρόστιμα.

Σε μια από τις κοιλότητες των ορεινών όγκων του Γραμματικού, στη θέση Μαύρο Βουνό που βρίσκεται περίπου 4,5 με 5 χιλιόμετρα μακριά από τις κατοικημένες περιοχές κατασκευάζεται σε μια έκταση περίπου 500 στρεμμάτων ο πρώτος χώρος ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων στην Αττική.

Η κατασκευή του είχε αποφασιστεί πριν από χρόνια , όταν η χωματερή των Άνω Λιοσίων και της Φυλής εξάντλησε τα όρια αντοχής της και οι ανεξέλεγκτοι σκουπιδότοποι ξεφύτρωναν ο ένας μετά τον άλλο στην Αττική. Ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων θα δέχεται για επεξεργασία 127,5 τόνους απορριμμάτων κάθε χρόνο. Θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2011 και θα λειτουργεί μέχρι το 2030.

Το ''αγκάθι'' όμως των ανεξέλεγκτων χωματερών εξακολουθεί να υπάρχει, αν και ο αριθμός έχει περιοριστεί στις 250 με 270. Κι ανά πάσα στιγμή μπορεί η χώρα μας να πληρώσει υψηλότατα πρόστιμα. Από το υπουργείο Περιβάλλοντος εγκρίθηκε η διάθεση 15 εκατομμυρίων ευρώ για να αποκατασταθούν το συντομότερο οι πιο επικίνδυνες για πυρκαγιές απ αυτές που έκλεισαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου