.

Αρμοδιότητα της Β' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων είναι να προβάλει τα ευρήματα που έρχονται στο φως στις περιοχές ευθύνης της.

Πώς εξηγείται η κραυγαλέα αδιαφορία της κεντρικής και τοπικής εξουσίας προς την κομποστοποίηση και ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή;
Πρόκειται για μια λύση σχετικά φθηνή, που δεν έχει μεγάλο περιθώριο κέρδους για τους εργολάβους των σκουπιδιών και στηρίζεται στη συμμετοχή του κόσμου.

Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2010

Ο δήμαρχος Μαραθώνα , για τόν ΧΥΤΑ Μαραθώνα.

facebook
Dimitra Gkika
23/8/2010

H θέση μου προσωπικά, αλλά και ολόκληρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Μαραθώνα, είναι σταθερή και ξεκάθαρη. Είμαστε κατά της άδικης και άστοχης χωροθέτησης του ΧΥΤΑ στο Μαύρο Βουνό. Με κάθε νόμιμο τρόπο το υποστηρίζουμε και... όσο έχω την ευθύνη αυτού του τόπου δεν θα επιτρέψουμε να περάσει κανένα απορριματοφόρο από τη Λεωφ. Μαραθώνος.Δυστυχώς δεν έχω την πολυτέλεια να βρίσκομαι συχνά στο fb για να απαντώ στις δεκάδες αναρτήσεις σου. Με συνέπεια ακολουθώ την ίδια στάση πρώτα ως κάτοικος αυτού του προικισμένου τόπου και στη συνέχεια ως δήμαρχος. Δεν παρεξέκλινα ποτέ. Δεν παζάρεψα ποτέ. Ημουν και είμαι κάθετα αντίθετος. Προσπάθησε να ευαισθητοποιήσεις άλλους. Τους έχοντες δύο μέτρα και δύο σταθμά. Αυτούς που θεωρούν ότι το δικό τους σπίτι είναι ...πολύ μακριά. Εγώ ξέρω ότι ο αέρας και το υπέδαφος δεν έχουν όρια.

Ερώτηση: Με ποιόν νομιμο τρόπο δεν θα επιτρέψουμε να περάσει κανένα απορριμματοφόρο από την Λεωφ. Μαραθώνος;

5 σχόλια:

 1. Τότε γιατί κ.Ζαγάρη δε συζητήσατε το θέμα του ΧΥΤΑ με την κ.Μπιρμπίλη, στο πλαίσιο της συζήτησης των προβλημάτων του Νέου δήμου Μαραθώνα; Γιατί ούτε καν αναφερθήκατε σε αυτό το γεγονός;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ FACE BOOK  Spyros Zagaris ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΥΜΕ γιατί εμείς νοιαζόμαστε περισσότερο απ' όσο οι άλλοι θεωρούν αρκετό!
  June 14 at 11:54am • Comment • Like
  Georgia Vamvaka likes this.

  Kyriakos Gkikas
  Καταφέρατε να μειώσετε τον όγκο των σκουπιδιών του Δήμου Μαραθώνα στο ΧΥΤΑ Φυλής στα 4 χρόνια, αφού όπως μας λέτε κάνετε ανακύκλωση κύριε Ζαγάρη ????????????
  June 14 at 2:02pm • Like

  Spyros Zagaris
  Aν απευθυνθείτε στις υπηρεσίες του Δήμου,κύριε Γκίκα, θα μάθετε ακριβώς πόσους τόνους σκουπιδιών ανακυκλώνουμε κάθε χρόνο.Δεν διεκδίκησα ποτέ το αλάθητο. Αν δουλεύουμε περισσότεροι μαζί, σίγουρα θα τα καταφέρουμε καλύτερα. Το βέβαιο είναι ότι η κριτική είναι εύκολο πράγμα.
  June 15 at 1:30pm • Like

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Λονδίνο, 27- Ιουνίου – 2010  Κυριάκος Γκίκας
  Παύλου Κουντουριώτη 2
  Γραμματικό – Αττικής
  Τ.Κ 19007
  Τηλ. 00447751370525
  e-mail: kyriakosgkikas@yahoo.co.uk


  ΠΡΟΣ
  ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ


  ΘΕΜΑ : Απογραφή απορριμμάτων στο Δήμο Μαραθώνα.  Αγαπητέ Κύριε Ζαγάρη,

  Παρακαλώ , όπως με ενημερώσετε για τον ακριβή αριθμό απορριμμάτων, ανά έτος από το 2000 έως και το 2009 στο Δήμο Μαραθώνα. Πόσα από αυτά ανακυκλώνονται και με πιο τρόπο ?
  Σύμμικτα Απορρίμματα σε τόνους ανά έτος ?
  Όπως επίσης σε τόνους ανά έτος στα παρακάτω :
  - Ποσότητες Ανακυκλώσιμων Υλικών ? (Χαρτί, Πλαστικό, Υαλικά, Αλουμίνια )
  Τιμές των ανακυκλώσιμων υλικών αν έχει υπογράψει ο Δήμος κάποια σχετική σύμβαση ?
  - Ποσότητες ηλεκτρολογικών και ηλεκτρονικών συσκευών ανά έτος ?
  - Ποσότητες κομποστοποιημένων υλικών / Βιοδιασπώμενα ?
  - Τελική διάθεση Απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ ?
  Ποιες είναι οι προοπτικές του Δήμου σχετικά με τα ανακυκλώσιμα στην επόμενη τριετία ??


  Με Τιμή
  Κυριάκος Γκίκας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Από 27 Ιουνίου δεν έχω λάβει απάντηση ακόμα !!! Αναμένω !!

  ΑπάντησηΔιαγραφή