.

Αρμοδιότητα της Β' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων είναι να προβάλει τα ευρήματα που έρχονται στο φως στις περιοχές ευθύνης της.

Πώς εξηγείται η κραυγαλέα αδιαφορία της κεντρικής και τοπικής εξουσίας προς την κομποστοποίηση και ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή;
Πρόκειται για μια λύση σχετικά φθηνή, που δεν έχει μεγάλο περιθώριο κέρδους για τους εργολάβους των σκουπιδιών και στηρίζεται στη συμμετοχή του κόσμου.

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Ο ΧΥΤΑ δεν περιλαμβάνεται μέσα στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Μαραθώνα

Στον κατάλογο των προβλημάτων του Μαραθώνα , δυστυχώς δεν βλέπουμε πουθενά τον  ΧΥΤΑ Μαραθώνα. Προφανώς δεν αποτελεί πρόβλημα για τον κ. Δήμαρχο. Ίσως αφορά μόνο το "μακρινό" Γραμματικό , του οποίου η τύχη του έμελλε να παίξει τον ρόλο του αποχωρητηρίου.



e-marathon.gr
2/8/2010

Με την Υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη συναντήθηκε την προηγούμενη Τετάρτη 28 Ιουλίου, ο Δήμαρχος Μαραθώνα Σπύρος Ζαγάρης.
Στη σύσκεψη που ακολούθησε, παρουσία εκπροσώπων από φορείς και κατοίκους του Μαραθώνα, συζητήθηκαν όλα τα χρονίζοντα προβλήματα του Μαραθώνα, πολλά από τα οποία, όπως δήλωσε στην υπουργό ο Δήμαρχος απαιτούν απλά πολιτική βούληση.

Τα θέματα που τέθηκαν ήταν :


-Η έγκριση των σχεδίων πόλης για τον Μαραθώνα και την Παραλία.
-Ο Γενικός Πολεοδομικός Σχεδιασμός που μελετάται από τον ΟΡΣΑ
-Η αποδέσμευση της Γ΄Ζώνης του Εθνικού Πάρκου Σχινιά , ώστε να σταματήσει η ομηρία των ιδιοκτησιών του Κάτω Σουλίου.
-Ο αποχαρακτηρισμός των φερόμενων ως « δασικών » περιοχών των οικισμών Αύρας, Παντείου Πολιτείας και Κάτω Σουλίου ( 3818/2010).
-Αποχαρακτηρισμός της περιοχής του Κοτρωνίου.
-Οι δεσμεύσεις από την αρχαιολογική ζώνη και την ζώνη προστασίας της Λίμνης.
-Το παραλιακό μέτωπο.
-Η δημιουργία περιφερειακών δρόμων στην μητρόπολη του Μαραθώνα.
-Η αποκατάσταση της οδού Φειδιππίδου, στην Παραλία Μαραθώνα και της Αφετηρίας.
- Ο βιολογικός καθαρισμός.
- Η οικοτουριστική ανάπτυξη του Εθνικού Πάρκου και το πρόγραμμα Life.
- Το muster plan αξιοποίησης που περιλαμβάνει εκτός από την αξιοποίηση του Εθνικού Πάρκου και της Παραλίας, το Μπενάκειο και την Οινόη παραπέμφθηκε για συζήτηση με τον αρμόδιο Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Ντόλιο.

Η Υπουργός παρουσία συνεργατών της ενημερώθηκε, άκουσε και τα αιτήματα των κατοίκων και δεσμεύθηκε για την δρομολόγηση λύσεων στα δίκαια αιτήματα του Μαραθώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου