.

Αρμοδιότητα της Β' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων είναι να προβάλει τα ευρήματα που έρχονται στο φως στις περιοχές ευθύνης της.

Πώς εξηγείται η κραυγαλέα αδιαφορία της κεντρικής και τοπικής εξουσίας προς την κομποστοποίηση και ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή;
Πρόκειται για μια λύση σχετικά φθηνή, που δεν έχει μεγάλο περιθώριο κέρδους για τους εργολάβους των σκουπιδιών και στηρίζεται στη συμμετοχή του κόσμου.

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Aσκούνται πιέσεις για να φύγει η αρχαιολογική υπηρεσία από τον ΧΥΤΑ , στο Μαύρο Βουνό Γραμματικού.


enet.gr
18/8/2010

ΣΥΡΙΖΑ: Θάβουν αρχαία στο ΧΥΤΑ Γραμματικού

Παρέμβαση στο έργο της αρχαιολογικής υπηρεσίας για να «κουκουλωθούν» ευρήματα που θα εμπόδιζαν τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Γραμματικού καταγγέλλει με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής.
Αναφέρει ότι σύμφωνα με τεκμηριωμένες και διασταυρωμένες πληροφορίες στο χώρο του ΧΥΤΑ βρέθηκαν υπολείμματα οικισμού που κατοικείτο συνεχώς από το 2000 π.Χ. έως τους βυζαντινούς χρόνους. Προσθέτει, όμως ότι στη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων αναφερόταν ότι δεν εντοπίστηκαν ενδείξεις ύπαρξης αρχαιολογικών ευρημάτων.
Ο ευρωβουλευτής υποστήριξε ότι ασκούνται πιέσεις για να φύγει η αρχαιολογική υπηρεσία από το ΧΥΤΑ, αναφέροντας ως τέτοια τη σημερινή παρουσία στο χώρο του γενικού γραμματέα Περιφέρειας Αττικής, Ηλ. Λουκόπουλου, ο οποίος απαιτούσε να ολοκληρωθούν άμεσα οι έρευνες.
Ο Ν. Χουντής ρωτά την Κομισιόν γιατί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων δεν προέβλεπε την ύπαρξη αρχαιολογικού χώρου, καθώς και τα μέτρα που προτίθεται να λάβει για την προστασία των πολιτιστικών αγαθών που προστατεύονται από την κοινοτική νομοθεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου