.

Αρμοδιότητα της Β' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων είναι να προβάλει τα ευρήματα που έρχονται στο φως στις περιοχές ευθύνης της.

Πώς εξηγείται η κραυγαλέα αδιαφορία της κεντρικής και τοπικής εξουσίας προς την κομποστοποίηση και ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή;
Πρόκειται για μια λύση σχετικά φθηνή, που δεν έχει μεγάλο περιθώριο κέρδους για τους εργολάβους των σκουπιδιών και στηρίζεται στη συμμετοχή του κόσμου.

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Φώτης Δεληβοριάς:Η λύση ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ, έχει αποδειχτεί επικίνδυνη για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, κοστίζει ακριβά και δεν δίνει λύση στο πρόβλημα των απορριμμάτων.


Η διαχείριση των απορριμμάτων είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που κάθε κοινωνία οφείλει να αντιμετωπίσει. Με δεδομένο ότι κάθε χρόνο παράγονται όλο και περισσότερα σκουπίδια, αλλά και ότι πολλά από αυτά είναι τοξικά και ιδιαίτερα επικίνδυνα, η διαχείρισή τους είναι απολύτως αναγκαία. Η λύση της ταφής τους (ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ), έχει αποδειχτεί επικίνδυνη για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, κοστίζει ακριβά και δεν δίνει λύση στο πρόβλημα των απορριμμάτων. Οφείλουμε ως χώρα και ως κοινωνία να προχωρήσουμε στην εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης διαχείρισης με όσο το δυνατόν λιγότερο κόστος για το περιβάλλον, την οποία να ακολουθήσουμε με συνέπεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου