.

Αρμοδιότητα της Β' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων είναι να προβάλει τα ευρήματα που έρχονται στο φως στις περιοχές ευθύνης της.

Πώς εξηγείται η κραυγαλέα αδιαφορία της κεντρικής και τοπικής εξουσίας προς την κομποστοποίηση και ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή;
Πρόκειται για μια λύση σχετικά φθηνή, που δεν έχει μεγάλο περιθώριο κέρδους για τους εργολάβους των σκουπιδιών και στηρίζεται στη συμμετοχή του κόσμου.

Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2010

Δεν θέλει ο Κουρής το χρίσμα για την Περιφέρεια Αττικής

parapolitika.gr

Τέλος στα σενάρια που τον ήθελαν να ενδιαφέρεται για την Περιφέρεια Αττικής έβαλε σήμερα με επίσημη δήλωσή του ο Νομάρχης Ανατολικής Αττικής Λεωνίδας Κουρής.

«Πρόσφατα δημοσιεύματα περί πιθανής υποψηφιότητάς μου στην Περιφέρεια Αττικής δεν περιλαμβάνονται στις προθέσεις μου. Έχω έγκαιρα εκφράσει ζωηρές ενστάσεις για το σχέδιο Καλλικράτης που οι εμπνευστές του κατέληξαν πλέον να το διαφημίζουν ως στήριγμα των περιοριστικών μέτρων της τρόικας αφού, προφανώς, δεν μπορούν να πείσουν ούτε για την ενίσχυση των αυτοδιοικητικών θεσμών ούτε για την βελτίωση της εξυπηρέτησης τω πολιτών» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Και πρόσθεσε: «Πέραν όμως του οικονομικού στραγγαλισμού, που τα πρώτα απτά δείγματα βιώνουν ήδη οι Δήμοι και οι Νομαρχίες, δεν μπορεί να μην επισημανθεί ότι στη νέα Μητροπολιτική Περιφέρεια Αττικής σημαντικές περιοχές οδηγούνται σε περιθωριοποίηση της εκπροσώπησής τους, προκειμένου προφανώς να προωθηθούν συγκεκριμένες επιλογές μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, που έχουν συναντήσει αντιστάσεις από τις τοπικές κοινωνίες».
Μετά και την εξέλιξη αυτή, η ΝΔ φαίνεται να έρχεται... όλο και πιο κοντά στην υποψηφιότητα του «πράσινου» νομάρχη Αθηνών Γιάννη Σγουρού, καθώς οι κομματικές επιλογές των Άρη Σπηλιωτόπουλου και Βαγγέλη Μεϊμαράκη έχουν ατονήσει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου