.

Αρμοδιότητα της Β' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων είναι να προβάλει τα ευρήματα που έρχονται στο φως στις περιοχές ευθύνης της.

Πώς εξηγείται η κραυγαλέα αδιαφορία της κεντρικής και τοπικής εξουσίας προς την κομποστοποίηση και ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή;
Πρόκειται για μια λύση σχετικά φθηνή, που δεν έχει μεγάλο περιθώριο κέρδους για τους εργολάβους των σκουπιδιών και στηρίζεται στη συμμετοχή του κόσμου.

Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Κουρής : Στη νέα Μητροπολιτική Περιφέρεια Αττικής σημαντικές περιοχές οδηγούνται σε περιθωριοποίηση της εκπροσώπησής τους, προκειμένου προφανώς να προωθηθούν συγκεκριμένες επιλογές μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, που έχουν συναντήσει αντιστάσεις από τις τοπικές κοινωνίες.


Ο Νομάρχης Ανατολικής Αττικής Λεωνίδας Κουρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:


“Πρόσφατα δημοσιεύματα περί πιθανής υποψηφιότητάς μου στην Περιφέρεια Αττικής δεν ανταποκρίνονται στις προθέσεις μου.

Έχω έγκαιρα εκφράσει ζωηρές ενστάσεις για το σχέδιο Καλλικράτης που οι εμπνευστές του κατέληξαν πλέον να το διαφημίζουν ως στήριγμα των περιοριστικών μέτρων της τρόικας αφού, προφανώς, δεν μπορούν να πείσουν ούτε για την ενίσχυση των αυτοδιοικητικών θεσμών ούτε για την βελτίωση της εξυπηρέτησης τω πολιτών.

Πέραν όμως του οικονομικού στραγγαλισμού, που τα πρώτα απτά δείγματα βιώνουν ήδη οι Δήμοι και οι Νομαρχίες, δεν μπορεί να μην επισημανθεί ότι στη νέα Μητροπολιτική Περιφέρεια Αττικής σημαντικές περιοχές οδηγούνται σε περιθωριοποίηση της εκπροσώπησής τους, προκειμένου προφανώς να προωθηθούν συγκεκριμένες επιλογές μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, που έχουν συναντήσει αντιστάσεις από τις τοπικές κοινωνίες.

Αυτονόητο είναι ότι οι συνεργάτες μου και εγώ, τιμώντας την αυξημένη εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας, θα συνεχίσουμε με την ίδια ένταση τις προσπάθειές μας προκειμένου να ολοκληρώσουμε του ευρύ πρόγραμμα έργων που είναι σε εξέλιξη. Το πρόγραμμα αυτό που προωθείται, χωρίς κανένα δανεισμό και καμία οφειλή σε οποιονδήποτε, ενισχύει τις τεχνικές, κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και θεμελιώνει τις προϋποθέσεις για μια καλύτερη ποιότητα ζωής στην Ανατολική Αττική.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου