.

Αρμοδιότητα της Β' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων είναι να προβάλει τα ευρήματα που έρχονται στο φως στις περιοχές ευθύνης της.

Πώς εξηγείται η κραυγαλέα αδιαφορία της κεντρικής και τοπικής εξουσίας προς την κομποστοποίηση και ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή;
Πρόκειται για μια λύση σχετικά φθηνή, που δεν έχει μεγάλο περιθώριο κέρδους για τους εργολάβους των σκουπιδιών και στηρίζεται στη συμμετοχή του κόσμου.

Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Θα υπάρξουν κυρώσεις εναντίον των υπευθύνων για την οικολογική καταστροφή στο Σέσι Γραμματικού;

Ο Αντώνης , ο ψαροντοφεκάς , ήταν απόλυτος. Η ξέρα που βούτηξε ήταν καλυμμένη με λάσπη που την υπολόγισε στα 8 εκατοστά. Το τοπίο του βυθού , στην εκβολή του χειμάρρου που προέρχεται από το εργοτάξιο ΧΥΤΑ , έχει αλλάξει δραματικά. Από την ημέρα που η ισχυρή βροχόπτωση μετέφερε τα μπάζα του εργολάβου στην παραλία στο Σεσι , με άνεμο πάνω από 4 μποφόρ , είναι αδύνατη η κολύμβηση. Οι εικόνες που ακολουθουν , περίπου ένα μήνα μετά την οικολογική καταστροφή , αποδεικνύουν το μέγεθος του προβλήματος.

Η συντονιστή επιτροπή ετοιμάζει τις αγωγές εναντίον των υπευθύνων . Ο σύλλογος οικισμού Σεσι , με έγγραφο του προς την Κοινότητα , ζητεί να πληροφορηθεί για τις ενέργειες της Κοινότητας Γραμματικού. Προς το παρόν οι επισκέπτες της παραλίας , κάνουν αναστροφή και γυρίζουν πίσω για να βρουν καθαρότερη παραλία…

Φωτογραφίες 25 ημέρες μετά:





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου