.

Αρμοδιότητα της Β' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων είναι να προβάλει τα ευρήματα που έρχονται στο φως στις περιοχές ευθύνης της.

Πώς εξηγείται η κραυγαλέα αδιαφορία της κεντρικής και τοπικής εξουσίας προς την κομποστοποίηση και ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή;
Πρόκειται για μια λύση σχετικά φθηνή, που δεν έχει μεγάλο περιθώριο κέρδους για τους εργολάβους των σκουπιδιών και στηρίζεται στη συμμετοχή του κόσμου.

Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Περιφέρεια Αττικής : Θολό τοπίο


press-gr.blogspot.com

ΕΙΣΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΙΠΙΛΗ!


Θα πέσει πολύ γέλιο εάν τελικά ο Σαμαράς υιοθετήσει την εισήγηση ορισμένων παρατρεχάμενών του να πει "ναι" στην υποψηφιότητα της Φωτεινής Πιπιλή στην υπερ-περιφέρεια Αττικής. Ο Σπηλιωτόπουλος και ο Μεϊμαράκης αποσύρουν το ενδιαφέρον και στην Ρηγίλλης υπάρχει έντονη δυστοκία για να βρεθεί υποψήφιος με σοβαρά πολιτικά χαρακτηριστικά. Η περίπτωση του Κ. Χατζηδάκη δεν θεωρείται καλή γιατί θα συναντήσει αντιδράσεις στους βουλευτές της Ν.Δ. της Β' Αθηνών και επειδή σε όλες τις δημοσκοπήσεις δεν πηγαίνει καλά. Εάν τελικά η Ν.Δ. υποστηρίξει την Πιπιλή, πραγματικά θα αναδείξει την γύμνια σε στελέχη και θα γελάσει το παρδαλό κατσίκι!...



parapolitika.gr
Ετοιμάζεται για Περιφερειάρχης ο Χατζηδάκης;


Οι σιβυλλικές του δηλώσεις πριν λίγες μέρες από το κρατικό ραδιόφωνο είχαν ανοίξει τον ασκό του αιόλου για διάφορα σενάρια και φημολογίες. Πληροφορίες των τελευταίων ωρών θέλουν τον πρώην υπουργό επί κυβερνήσεων ΝΔ και νυν τομεάρχη ανάπτυξης της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη να καταστρώνει τα πλάνα του ενόψει της δύσκολης εκλογής μάχης για την Περιφέρεια Αττικής. Έχει ειπωθεί πολλές φορές πως ο ρόλος του Περιφερειάρχη Αττικής θα είναι αυτός ενός μίνι πρωθυπουργού που θα διαχειρίζεται τις τύχες των μισών κατοίκων της Ελλάδας περίπου. Οπότε, ο πάλαι ποτέ ευρωβουλευτής βλέπει θετικά αυτή την πρόκληση. Εξάλλου, με το νέο καθεστώς που υπάρχει στη ΝΔ νιώθει λίγο ασφυκτικά. Στη Ρηγίλλης πάντως περιμένουν τα αποτελέσματα σχετικής δημοσκόπησης και γιατί όχι ακόμα και τον υποψήφιο που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ.


parapolitika.gr
Υποψήφιος υπό αίρεση ο Ψαριανός

Μέχρι την τελευταία στιγμή έχει ελπίδες πως ...δεν θα κατεβεί τελικά υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Γρηγόρης Ψαριανός. Μιλώντας χθες στο ραδιόφωνο του Flash, εξέφρασε την προσδοκία να επικρατήσουν δεύτερες σκέψεις και να υπάρξει κοινός υποψήφιος από όσο το δυνατό περισσότερα κόμματα της Αριστεράς.
«Ελπίζω ότι ως την τελευταία στιγμή θα υπάρξουν, ειλικρινά μιλάω ότι και στην Αθήνα και για το Δήμο Αθηναίων για τη δημαρχία και για την περιφέρεια όπου ανακοινώθηκα υποψήφιος από τη Δημοκρατική Αριστερά ειλικρινά πιστεύω ότι ακόμα υπάρχει χρόνος να αναζητήσουμε έναν άλλον υποψήφιο για την περιφέρεια. Και το λέω ειλικρινά και να αποσύρω τη δική μου υποψηφιότητα» δήλωσε ο πάντα απρόβλεπτος και συχνά αιρετικός στις απόψεις του βουλευτής.
Επιπλέον, φανερώνοντας ότι είναι πέρα από δογματισμούς και στερεότυπα, τάχθηκε (υποθετικά) υπέρ μιας υποψηφιότητας προερχόμενης είτε από το ΠΑΣΟΚ είτε και από τη ΝΔ, αρκεί να ήταν ένα πρόσωπο που θα ήταν ενωτικός και δημιουργικός για την Αθήνα. Μάλιστα, έφερε ως παράδειγμα αυτό του Αντώνη Τρίτση.


parapolitika.gr
Στρώνεται το χαλί για Κωνσταντόπουλο

Το γεγονός ότι ο Σαμαράς δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τον υποψήφιο για την περιφέρεια της Αττικής , προβληματίζει σχετικά με το πρόσωπο που έχει προσεγγίσει. Εκείνοι που λένε ότι έκανε κουβέντες με Μεϊμαράκη και Άρη Σπηλιωτόπουλο βρίσκονται μακράν της πραγματικότητας. Θυμίζουμε ότι η Ν.Δ. πήρε μία φορά την υπερνομαρχία Αθηνών - Πειραιώς , το 1998, με υποψήφιο τον αείμνηστο Θόδωρο Κατριβάνο, ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς. Κάτι σαν τον Νίκο Κωνσταντόπουλο σήμερα, ο οποίος ως πρόεδρος του ΠΑΟ, βάζει τον θεμέλιο λίθο στην κατασκευή του γηπέδου στον Βοτανικό. Ασφαλείς πηγές από τη Ρηγίλλης λένε ότι θα έχουμε εκπλήξεις και το parapolitika.gr δεν έχει κανένα λόγο να το αμφισβητήσει από τη στιγμή που ο Σαμαράς στην πολιτική του διαδρομή, επιφυλάσσει ενίοτε ορισμένες καλές εκπλήξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου