.

Αρμοδιότητα της Β' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων είναι να προβάλει τα ευρήματα που έρχονται στο φως στις περιοχές ευθύνης της.

Πώς εξηγείται η κραυγαλέα αδιαφορία της κεντρικής και τοπικής εξουσίας προς την κομποστοποίηση και ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή;
Πρόκειται για μια λύση σχετικά φθηνή, που δεν έχει μεγάλο περιθώριο κέρδους για τους εργολάβους των σκουπιδιών και στηρίζεται στη συμμετοχή του κόσμου.

Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

Κοιμηθείτε ήσυχοι , η περιφέρεια Αττικής μας διαβεβαιώνει...



ΧΥΤΑ και όχι ΧΥΤΥ λοιπόν στο Μαύρο Βουνό. Η επικοινωνιακή πιπίλα περί δήθεν σύγχρονου τρόπου διαχείρισης των απορριμμάτων πάει περίπατο. Για όσους δεν ονειρεύονται τα πράσινα άλογα , η πραγματική εικόνα θα περιλαμβάνει ρακοσυλλέκτες , γλάρους , κακοσμία , μόλυνση του περιβάλλοντος και αδιαφορία της πολιτείας για την ζωή και το μέλλον χιλιάδων ανθρώπων.
Όσο για τα απορριμματοφόρα που θα μας έλθουν από το νεο έτος , μην ανησυχείτε. Οι γείτονες Δήμαρχοι μας έχουν διαβεβαιώσει ότι δεν θα το επιτρέψουν ΠΟΤΕ !!! 

Επιστολή του Κυριάκου Γκίκα

Αγαπητέ Κύριε Λιακόπουλε,

Με ιδιαίτερη χαρά άκουσα στη πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή του κυρίου Γ. Ψάλτη στο skai radio, τις δηλώσεις σας, σχετικά με το ΧΥΤΑ- ΧΥΤΗ στο Γραμματικό.

Αν κατάλαβα καλά είπατε τα εξής :

Το έργο στο Γραμματικό προχωράει πολύ καλά.

Στις αρχές του 2011 θα μπορεί να λειτουργήσει και να φιλοξενήσει τα πρώτα απορρίμματα.

Κατά την τελική ολοκλήρωση και λειτουργία του ΧΥΤΑ –ΧΥΤΥ στο Γραμματικό, δεν πρόκειται να μολύνει κανένα τοξικό στράγγισμα τη θάλασσα – «Ευβοϊκός Κόλπος». Χαρακτηριστικά είπατε, «Ούτε Σταγόνα από τα στραγγίσματα δεν θα πέσουν στη θάλασσα».

Έχει ήδη ξεκινήσει η χρηματοδότηση των σταθμών μεταφόρτωσης

Μετά τις 15 Αυγούστου η κυβέρνηση θα πάρει τις αποφάσεις της για το ΧΥΤΑ- ΧΥΤΥ Κερατέας.

Μπορείτε σας παρακαλώ να μας διαβεβαιώσετε εγγράφως, μέσω των Τεχνικών Συμβούλων της Περιφέρειας, ότι δεν πρόκειται «Ούτε Σταγόνα», από τα τοξικά στραγγίσματα, να μολύνουν τη θάλασσα όπως ισχυρίζεστε ??

Παρακαλώ διορθώστε με αν είπατε ότι πρόκειται να κατασκευαστεί ΧΥΤΑ ή ΧΥΤΥ ?


Με Τιμή
Κυριάκος Γκίκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου