.

Αρμοδιότητα της Β' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων είναι να προβάλει τα ευρήματα που έρχονται στο φως στις περιοχές ευθύνης της.

Πώς εξηγείται η κραυγαλέα αδιαφορία της κεντρικής και τοπικής εξουσίας προς την κομποστοποίηση και ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή;
Πρόκειται για μια λύση σχετικά φθηνή, που δεν έχει μεγάλο περιθώριο κέρδους για τους εργολάβους των σκουπιδιών και στηρίζεται στη συμμετοχή του κόσμου.

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Καρίνος: Κοινό πρόβλημα για τις τέσσερις περιοχές του νέου Δήμου Μαραθώνα , η δημιουργία ΧΥΤΑ στο Γραμματικό.

dhmoths.gr
27/8/2010
Η μεγαλύτερη κοινή απειλή για όλους τους πολίτες του νέου Δήμου αφορά το περιβάλλον. Σήμερα, η περιοχή μας δέχεται μια περιβαλλοντική επίθεση σε δύο μέτωπα. Από τη μια είναι τα σχέδια για δημιουργία ΧΥΤΑ στο Γραμματικό και από την άλλη η εγκατάσταση θαλάσσιου αιολικού πάρκου, σε μικρή απόσταση από την παραλία. Εάν καταλήξουν όλα τα σκουπίδια της Αττικής στο Γραμματικό, θα «πεθάνει» ουσιαστικά, ο τελευταίος πνεύμονας πρασίνου που υπάρχει στην Αττική. Θα μολυνθεί το έδαφος και η θάλασσά μας και θα καταστραφούν εκατοντάδες επιχειρήσεις και εργαζόμενοι που ζουν από τον τουρισμό. Παράλληλα, πάνε να εγκαταστήσουν ανεμογεννήτριες ύψους περίπου 160 μέτρων, σε μια θαλάσσια περιοχή που αποτελεί διέξοδο για όλους τους κατοίκους της Αττικής. Λες και η Ελλάδα δεν έχει άλλες θάλασσες για αιολικά πάρκα! Αυτός ο διπλός παραλογισμός πρέπει να σταματήσει όσο είναι καιρός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου