.

Αρμοδιότητα της Β' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων είναι να προβάλει τα ευρήματα που έρχονται στο φως στις περιοχές ευθύνης της.

Πώς εξηγείται η κραυγαλέα αδιαφορία της κεντρικής και τοπικής εξουσίας προς την κομποστοποίηση και ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή;
Πρόκειται για μια λύση σχετικά φθηνή, που δεν έχει μεγάλο περιθώριο κέρδους για τους εργολάβους των σκουπιδιών και στηρίζεται στη συμμετοχή του κόσμου.

Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Κύριε Δήμαρχε ,μπορείτε να μας δώσετε τα στοιχεία της ανακύκλωσης από το 2006 μέχρι και σήμερα ανά έτος;

Κύριος Σπύρος Ζαγάρης, μήνυμα στο face booκ:
Spyros Zagaris Φωτοκύκλωση, στο Δήμο Μαραθώνα. Μετά το χαρτί , το γυαλί, το αλουμίνιο, τις μπαταρίες, ανακυκλώνουμε λαμπτήρες και φωτιστικά. Αλλάξτε λίγο τις καθημερινές σας συνήθειες και φωτο-ανα-κυκλώστε.
ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΥΜΕ γιατί εμείς νοιαζόμαστε περισσότερο απ' όσο οι άλλοι θεωρούν αρκετό!


Αγαπητέ Κύριε Ζαγάρη,


Σε καμία περίπτωση δεν θα σας έγραφα αυτή την επιστολή, αλλά το έκρινα σκόπιμο μετά και από την φωτογράφιση σας την Κυριακή 13/06/2010 στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Μαραθώνα μαζί με τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον Υπουργό Πολιτισμού κ। Γερουλάνο.
Που είναι ο κόσμος του Μαραθώνα με τα πανό και τις σημαίες που θα είχε οργανωθεί από εσάς και θα διαδήλωναν στον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης για το μελλοντικό ΧΥΤΑ στο Μαραθώνιο Δήμο ?? Έγινε αυτό από πλευράς σας ?? Προηγήθηκε συνάντηση από το Δημοτικό Συμβούλιο για την οργάνωση κάποιας αντίδρασης στον Υπουργό ??? Πρέπει να γνωρίζετε κύριε Ζαγάρη ότι επιτυχία είναι κάτι όταν φτιάχνεις από το μηδέν, όχι όταν στο δίνουνε έτοιμο…
Χαιρετίζω την προσπάθεια σας για Φωτοκύκλωση στο Δήμο μας, με βρίσκεται απόλυτα σύμφωνο.
Αλλά δεν καταλαβαίνω τη διατύπωση του μηνύματος σας, πείτε μας τι ακριβώς εννοείτε λέγοντας μας «Μετά το χαρτί , το γυαλί, το αλουμίνιο, τις μπαταρίες, ανακυκλώνουμε λαμπτήρες και φωτιστικά !!!.» Ο Μαραθώνας ανακυκλώνει σωστά το χαρτί, το αλουμίνιο, το γυαλί, τις μπαταρίες ????????
Μπορείτε να μας δώσετε τα στοιχεία της ανακύκλωσης από το 2006 μέχρι και σήμερα ανά έτος ???
Μπορείτε να μας ενημερώσετε πόσους τόνους σκουπιδιών πήγαιναν στο ΧΥΤΑ Φυλής το 2006 παραγόμενοι από το Μαραθώνα, και πόσοι καταλήγουν σήμερα ?? Φαντάζομαι πολλοί λιγότεροι !! Είναι έτσι???
Φοβάμαι Κύριε Ζαγάρη, η αντιμετώπιση των προβλημάτων από πλευρά σας είναι δυστυχώς επιφανειακή. Όπως ακριβώς συνέβηκε με τα δενδράκια στις 28/02/2010 και σήμερα τα άφησε ο Δήμος και ξεράθηκαν !!!

Με Τιμή

Κυριάκος Γκίκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου