.

Αρμοδιότητα της Β' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων είναι να προβάλει τα ευρήματα που έρχονται στο φως στις περιοχές ευθύνης της.

Πώς εξηγείται η κραυγαλέα αδιαφορία της κεντρικής και τοπικής εξουσίας προς την κομποστοποίηση και ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή;
Πρόκειται για μια λύση σχετικά φθηνή, που δεν έχει μεγάλο περιθώριο κέρδους για τους εργολάβους των σκουπιδιών και στηρίζεται στη συμμετοχή του κόσμου.

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Κύριοι , θα συνδέσετε το όνομα σας με την καταστροφή αρχαίων μνημείων;

Η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς έχει ως σκοπό την διατήρηση της ιστορικής μνήμης χάριν της παρούσας και των μελλοντικών γενεών και την αναβάθμιση του πολιτιστικού περιβάλλοντος. Όμως είναι ντροπή για όλους τους Έλληνες και πιο πολύ για αυτούς που γνωρίζουν ,ότι τα ευρήματα της αρχαιολογίας στον χώρο του ΧΥΤΑ στο Γραμματικό , ευρίσκονται υπό την «προστασία» του βουλιμικου εργολάβου ο οποίος μπροστά στο κέρδος γράφει στα παλιά του τα παπούτσια την πολιτιστική κληρονομιά και την ιστορική μνήμη.
Από την ημέρα που η αρχαιολογία έφερε στο φως τα πρώτα ευρήματα , η αίσθηση των πολιτών ήταν ότι θα τα θάψουν. Όλοι καταλαβαίνουν πως λειτουργεί το σύστημα. Λίγοι όμως πίστευαν ότι η πορεία του εργολάβου να θάψει αρχαία μνημεία κάτω από τα σκουπίδια θα ήταν χωρίς εμπόδια . Οι φήμες έγιναν σημαντικές ενδείξεις και ακολούθησαν αποδείξεις. Ο εργολάβος να δουλεύει ανενόχλητος χωρίς την παρουσία αρχαιολόγου ( έγιναν μηνύσεις ) , φωτογραφίες και δηλώσεις με φόντο τις πληροφορίες για διαπληκτισμό αρχαιολόγου και εργολάβου , σχημάτισαν ήδη την εικόνα του εγκλήματος κατά της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Ζητούμε άμεσα την παρέμβαση της πολιτείας χωρίς να πιστεύουμε ότι κάποιος θα συγκινηθεί.
Ζητούμε άμεσα την παρέμβαση των τοπικών αρχόντων , οι περιοχές των οποίων θα αποτελέσουν αύριο τον ενιαίο Δήμο Μαραθώνα. Να βρεθούν δίπλα στους αρχαιολόγους που θεωρούμε σίγουρο ότι θα δέχονται αφόρητες πιέσεις να παραβούν το καθήκον τους. Να φωτίσουν την υπόθεση «ανασκαφές στον ΧΥΤΑ Γραμματικού». Πιστεύουμε ότι κανείς δεν θα ήθελε να συνδέσει το όνομα του , στα 2500 χρόνια από την μάχη του Μαραθώνα , με την καταστροφή αρχαίων μνημείων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου