.

Αρμοδιότητα της Β' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων είναι να προβάλει τα ευρήματα που έρχονται στο φως στις περιοχές ευθύνης της.

Πώς εξηγείται η κραυγαλέα αδιαφορία της κεντρικής και τοπικής εξουσίας προς την κομποστοποίηση και ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή;
Πρόκειται για μια λύση σχετικά φθηνή, που δεν έχει μεγάλο περιθώριο κέρδους για τους εργολάβους των σκουπιδιών και στηρίζεται στη συμμετοχή του κόσμου.

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Αντικειμενικός σκοπός όλων μας ήταν και είναι να μην γίνει το «Χτικιό».

Του Κυριάκου Γκίκα

Κάθομαι και σκέφτομαι, εδώ και μέρες, τι να γράψω όταν διάβασα την παρακάτω επιστολή από το Πρόεδρο της Κοινότητα Γραμματικού. Με τη «Μούγκα», δυστυχώς, δεν τα πάω και πολύ καλά. Πνίγομαι, τρελαίνομαι, δεν μπορώ να τα αφήσω απαρατήρητα. Αντιθέτως μου ταιριάζει περισσότερο το «αντιλαμβάνομαι και γράφω». Έτσι και σήμερα, «αντιλαμβάνομαι και γράφω» αυτήν εδώ την επιστολή, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι η άποψή μου είναι η σωστή .Δυστυχώς ή ευτυχώς θα είναι σωστή εφόσον δεν θα υπάρχει αντίλογος.

Είναι υπερβολικά έως απελπίστηκα δύσκολο όταν συγκεντρώνονται διαφορετικές προσωπικότητες για να εργαστούν σε ένα κοινό σκοπό, να ευελπιστούμε στην αρμονική τους παρουσία. Βέβαια, τα πράγματα έπρεπε να άλλαζαν όταν ο σκοπός της παρουσίας των ανθρώπων αυτών έχει να κάνει για ζητήματα ζωής και θανάτου. Καθαρό περιβάλλον, επομένως «ναι στη ζωή». Ναι στο ΧΥΤΑ- ΧΥΤΥ, επομένως αργός ή γρήγορος « θάνατος» .
Ψάχνω μέσα στο μυαλό μου, και προσπαθώ να θυμηθώ τους ανθρώπους που πέρασαν τα τελευταία 20 χρόνια από τη θέση του Προέδρου στο Γραμματικό. Δεν θέλω να τους σχολιάσω διότι θα γίνω για μια ακόμη φορά κακός. Έχω αποκτήσει πάρα πολλούς εχθρούς τα τελευταία χρόνια για το ΧΥΤΑ- ΧΥΤΥ στο Γραμματικό.
Αντικειμενικός σκοπός όλων μας ήταν και είναι να μην γίνει το «Χτικιό».
Πραγματικά είμαστε διαφορετικοί άνθρωποι, συναντηθήκαμε όμως για έναν σκοπό, το καλό του τόπου μας. Μοιραστήκαμε τις ανησυχίες μας, τις σκέψεις μας, τα θέλω και τα όνειρα μας. Το συμπέρασμα ήταν και είναι ότι αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν και ο πιο δυνατός "αρμός" μεταξύ μας είναι Η ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ. Άραγε ήταν έτσι ? Ή απλά ονειρευόμασταν ??

Δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να διαβάζω επιστολές από το Πρόεδρο της Κοινότητας Γραμματικού, το κ. Νικόλαο Κούκη για δήθεν καθυστερήσεις και ότι όλα θα κριθούν τον Οκτώβριο, όταν τα ΜΜΕ βουίζουν ότι το έργο θα είναι σχεδόν έτοιμο σε λίγους μήνες. Δεν μπορώ να δεχτώ τον άχαρο βιασμό που δέχεται όχι μόνο ο τόπος μας, αλλά και οι ίδιοι οι Γραμματικιώτες από τον εργολάβο και ο Πρόεδρος έχει το «θράσος» να γράφει για καθυστέρηση. !!!!!
Ο πραγματικός «αγωνιστής» και ο «καθαρός» ‘άνθρωπος φαίνεται όχι με το να κάνει μήνυση στην εκδότρια των Αττικών Νέων γιατί τη κριτική της στις δηλώσεις σας στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής στις 15/01/2009, αλλά με τα έργα του και τις πράξεις του δεν θα είχε επιτρέψει ούτε κατά διάνυα να έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος. Έχετε κ. Κούκη καταφύγει σε μήνυση στο ΕΣΔΚΝΑ για τα παράνομα απορρίμματα εκτός Αττικής που καταλήγουν στο ΧΥΤΑ Φυλής ??? Έχετε μέχρι σήμερα καταφύγει σε ποινικές ευθηνές κατά παντός υπευθύνου για το έγκλημα που συντελείτε στο τόπο μας ?? Ή θα δικάσετε την εκδότρια των Αττικών Νέων, τη κ. Σουφλή και έτσι όλα θα πάρουν το δρόμο τους ??
Αντί να μαζευτούμε εμείς οι πολίτες να σας μηνύσουμε για το ανεξέλεγκτο ΧΑΔΑ στο Γραμματικό και μαζί με εσάς και όλους τους άλλους Δημάρχους και Κοινοτάρχες που διατηρούν ανεξέλεγκτους ΧΑΔΑ στην ΒΑ Αττική και όχι μόνο, έρχεστε πρώτος και μιλάτε για δικαίωση.
Κύριε Κούκη, στην επιστολή σας μιλήσατε για καθυστέρηση. Ο έντυπος τύπος αναφέρεται για σχεδόν έτοιμο έργο σε λίγους μήνες , τι έχετε να μας πείτε ????


Εις το επανιδείν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου