.

Αρμοδιότητα της Β' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων είναι να προβάλει τα ευρήματα που έρχονται στο φως στις περιοχές ευθύνης της.

Πώς εξηγείται η κραυγαλέα αδιαφορία της κεντρικής και τοπικής εξουσίας προς την κομποστοποίηση και ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή;
Πρόκειται για μια λύση σχετικά φθηνή, που δεν έχει μεγάλο περιθώριο κέρδους για τους εργολάβους των σκουπιδιών και στηρίζεται στη συμμετοχή του κόσμου.

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Καληνύχτα Αττική, ευτυχώς δεν αναπνέω τον αέρα σου!

troktiko.blogspot.com
22/6/2010

Σχετικά με "Τα σκουπίδια της Αττικής"


"Αγαπητό τρωκτικό,


Ως αναγνώστης και blogger που σέβεται το τρωκτικό σαν πηγή πληροφόρησης θέλω να πιστεύω πως αυτή η ανάρτηση έγινε χωρίς να έχει ελεγχθεί το ιστορικό για την δημιουργία χωματερής στην συγκεκριμένη περιοχή. Η ιστορία αυτή έχει ξεκινήσει πολύ πριν γεμίσει η Αττική με σκουπίδια.
Ήμουνα νιος και γέρασα φίλοι μου. Ακόμα όμως κι αυτό να μην συνέβαινε δε σημαίνει ότι πρέπει κάθε όμορφο κομμάτι αυτού του τόπου να το μετατρέψουμε σε κρανίου τόπο επειδή δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων. Αν θέλετε να δούμε τα πράγματα ρεαλιστικά, τα απορρίμματα σας θα μεταφερθούν και εκτός Αττικής σε ελάχιστα χρόνια. Απλά γιατί παράγετε περισσότερα απ’ όσα η περιοχή μπορεί να αντέξει.
Το μεγαλύτερο κομμάτι του κόσμου έχει λανθασμένη άποψη για την μορφή αντίδρασης των κατοίκων της περιοχής. Οι κάτοικοι δεν διαμαρτύρονται για να μεταφερθούν τα σκουπίδια σε άλλες περιοχές, αλλά γιατί μπορούν να μην μεταφερθούν πουθενά απλά εφαρμόζοντας την ανακύκλωση όπως πρέπει πραγματικά να γίνεται. Η ανακύκλωση όμως κοστίζει και δε συμφέρει κανέναν.
Τέτοιου είδους επιστολές αναγνωστών πηγάζουν από λανθασμένη πληροφόρηση και από την προπαγάνδα που γίνεται εναντίων των κατοίκων από τα οργανωμένα συμφέροντα. Τα συμφέροντα που στηρίζουν τον κύριο Μπόμπολα και τις εταιρείες συμφερόντων του. Δεν πιστεύω να υπάρχει κάποιος που να πιστεύει πως αυτός ο άνθρωπος δεν έχει επιρροή στα μέσα. Όποιος τρέφει τέτοιες αυταπάτες τον παραπέμπω να διαβάσει αφιέρωμα της Athens Voice στην Οικολογία που έγινε αρχές Ιουνίου. Το 7σέλιδο άρθρο δεν έκανε απλά γκρίζα αλλά ολοκάθαρη διαφήμιση στην εταιρεία ΗΛΕΚΤΩΡ του κ. Μπόμπολα η οποία έχει αναλάβει το έργο στο Γραμματικό.
Έτσι λοιπόν κι εσύ φίλε αναγνώστη που έστειλες αυτό το κείμενο και πληρώνεις με την φορολογία σου 2 διμοιρίες ΜΑΤ για να φυλάνε δυο εκσκαφείς στο Γραμματικό ( το λιγότερο 75.000€/μήνα για να μην βάλω τα λοιπά έξοδα), έπεσες στην παγίδα. Μπράβο που μπήκες στο τρυπάκι να πολεμήσεις τους κακούς Ανατολικούς, μέγα υπερασπιστή της Δυτικής Αττικής. Μόνο πρόσεχε Δον Κιχώτη μου μην πέσεις από το άλογό σου ένα πρωί.
Όσο για τους δημάρχους της περιοχής που θα έπρεπε να είναι πρωτοπόροι στον αγώνα, λυπάμαι που το λέω αλλά είναι οι δήμιοι του. Όπως όλοι οι κατέχοντες εξουσία σ’ αυτό τον τόπο στην προσπάθεια να εξελιχθούν προσωπικά καταπατάνε τις ιδέες τους και τους πολίτες (βλ. εξεταστικές επιτροπές). Οι παράνομες χωματερές λοιπόν, έχουν το δικό τους λόγω ύπαρξης.
Δυτική Αττική τρέμε, σ’ έχουν βάλει σ’ ένα κρεβάτι να ξεκουράζεσαι κι όταν σε πάρει ο ύπνος, εκεί που το περιβάλλον της Ανατολικής Αττικής θα γεννάει τον καρκίνο, τότε θα σε ξυπνήσει ο ήχος ενός απορριμματοφόρου! Καληνύχτα Αττική, ευτυχώς δεν αναπνέω τον αέρα σου!"
Αναγνώστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου