.

Αρμοδιότητα της Β' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων είναι να προβάλει τα ευρήματα που έρχονται στο φως στις περιοχές ευθύνης της.

Πώς εξηγείται η κραυγαλέα αδιαφορία της κεντρικής και τοπικής εξουσίας προς την κομποστοποίηση και ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή;
Πρόκειται για μια λύση σχετικά φθηνή, που δεν έχει μεγάλο περιθώριο κέρδους για τους εργολάβους των σκουπιδιών και στηρίζεται στη συμμετοχή του κόσμου.

Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

ΧΥΤ Μαραθώνα , λαχανικά Μαραθώνα..

Ακούστηκε και αυτό ...
Κάποιοι μεταφέρουν σε αγρότες του Μαραθώνα την άποψη ότι θα παίρνουν και θα χρησιμοποιούν κομπόστ για τις καλλιέργειες τους από τον ΧΥΤ Γραμματικού.
Κούνια πού τούς κούναγε…
Το Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης (ΕΜΑΚ) , όπως υπαρχει στα Άνω Λιόσια , το οποίο είχε κόστος κατασκευής περίπου 90 εκατ. €, παράγει ανακυκλώσιμα υλικά πολύ μικρής καθαρότητας , σε αντίθεση με την διαλογή στην πηγή. Ειδικά για το παραγόμενο κομπόστ , είναι πολύ χαμηλής ποιότητας και περιέχει ξένες ύλες ή και επικίνδυνες ουσίες π.χ. βαρέα μέταλλα, καρκινογόνες ενώσεις κ.α. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για γεωργική χρήση παρά μόνο για αποκατάσταση ΧΥΤΑ, χωματερών ή λατομείων.
Οι φίλοι αγρότες του Μαραθώνα να μη πιστεύουν αυτά τα «παραμύθια» και ας δραστηριοποιηθούν κατά τής χωματερής , πριν νά είναι πολύ αργά . Ο ΧΥΤΑ Μαραθώνα μαζί με τα λαχανικά Μαραθώνα δεν θα είναι και η καλύτερη διαφήμιση για τα προϊόντα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου